Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Red alert wijmakenevents logo

Red Alert voor de evenementensector

ma 10 aug 2020 - 1 minuut leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Het is vijf voor twaalf in de evenementensector. Om aandacht te vragen voor het feit dat veel bedrijven in de evenementensector op omvallen staan, worden op dinsdag 11 augustus diverse gebouwen, waaronder Het Concertgebouw, rood aangelicht.

Vijf voor twaalf
Dinsdag 11 augustus laten de technisch toeleveranciers van de evenementensector zien dat het vijf voor twaalf is. Diverse gebouwen in Nederland zullen vuurrood aangelicht worden, natuurlijk de eigen panden maar ook verschillende gemeentehuizen en andere overheidsgebouwen. De sector staat sinds het begin van de coronacrisis, nu bijna 5 maanden, geheel stil. Dat betekent geen omzet en wel alle kosten. Ondanks de steunmaatregelen van de overheid staat een flink aantal bedrijven nu op omvallen.

Rood aangelicht
Om deze situatie op een publieksvriendelijke manier onder de aandacht te brengen, worden de panden vanaf 21.00 uur rood aangelicht. Letterlijk 'vijf voor twaalf' gaat de stekker er weer uit. Samen met alle andere inspanningen is het doel om de steunpakketten voor de sector verlengd te krijgen tot de sector weer volledig aan het werk kan zonder beperkende anderhalvemeter-maatregelen. Zonder deze toezegging gaat een flink deel van de bedrijven failliet en komen de medewerkers op straat te staan.

Deze actie is ontstaan in Engeland en wordt daar ondersteund door Plasa.org en diverse internationale fabrikanten en producenten. Ook de muziekindustrie en diverse artiesten haken inmiddels aan. Kijk ook op de Facebookpagina van deze actie. Alle deelnemers zijn hier te zien.

Onderdeel van