Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Untitled 1

Robeco stopt als sponsor, SummerNights blijven bestaan

ma 7 mei 2018

Na 30 jaar stopt Robeco als sponsor van de zomerprogrammering, de zomerconcerten gaan in 2019 door.

Na 30 jaar komt er een einde aan de succesvolle sponsorsamenwerking tussen Robeco en de zomerprogrammering van Het Concertgebouw. De jubileumeditie van 2018 is de laatste die de naam Robeco SummerNights zal dragen. De zomerprogrammering zal wel doorgaan in 2019, Het Concertgebouw ambieert een voortzetting van de zomerconcerten met een nieuwe partner.

Met het einde van Robeco als sponsor van de zomerconcerten eindigt een van de langstlopende culturele partnerships van Nederland. Begonnen in 1989 als een bescheiden muziekfestival met een handvol concerten in de toen nog cultuurluwe zomer, zijn de Robeco SummerNights uitgegroeid uit tot een jaarlijks evenement waar veel bezoekers naar uitkijken. Honderden orkesten, musici en concerten in uiteenlopende genres passeerden de afgelopen jaren de revue. Honderdduizenden muziekliefhebbers bezochten de zomerconcerten.

Simon Reinink, Algemeen Directeur van Het Concertgebouw, vertelt: 'Het Concertgebouw kijkt met veel trots terug op de 30-jarige sponsorsamenwerking met Robeco. Mede dankzij Robeco heeft Het Concertgebouw dertig zomers lang een rijk gevuld en gevarieerd concertprogramma kunnen presenteren. Uniek in de historie van Het Concertgebouw.'