Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Zomerklassiekers 58 crop

VriendenLoterij steunt Het Concertgebouw ook de komende vijf jaar

ma 10 okt 2022 - 1 minuut leestijd - Tekst: Het Concertgebouw

Het Concertgebouw wordt ook de komende vijf jaar gesteund door de VriendenLoterij. Via Het Concertgebouw Fonds steunt de loterij projecten die Het Concertgebouw duurzamer en toegankelijker maken. Het partnership loopt al sinds 2000 en is daarmee één van de langstlopende in de culturele sector. De VriendenLoterij is tevens sinds 2019 naamgevend partner van de ZomerConcerten in Het Concertgebouw.

Eerdere bijdragen van de VriendenLoterij werden onder meer besteed aan de verduurzaming van de concertzaal en aan infrastructurele aanpassingen waarmee concerten kunnen worden gestreamd. Tijdens de gedwongen sluiting door corona werd de waarde van deze faciliteiten extra bewezen: meer dan 150 concertstreams werden opgenomen en uitgezonden via internet en TV.

Jolien Schuerveld, directeur van Het Concertgebouw Fonds is enorm dankbaar voor de lange samenwerking met de VriendenLoterij: ‘De VriendenLoterij is sinds 2000 onze trouwste partner, in goede én in slechte tijden. Dankzij de jaarlijkse bijdrage kan Het Concertgebouw zich ook de komende vijf jaar blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid.’

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op een van de vele mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen. Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag zelf beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 130 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,8 miljard.

Over Het Concertgebouw Fonds

Het Concertgebouw Fonds is in 2000 opgericht vanuit een lange traditie van particuliere steun voor Het Concertgebouw. De doelstelling van het Fonds is Het Concertgebouw in stand te houden als een van de mooiste concertzalen ter wereld, het een onafhankelijke financiële basis te geven en het mogelijk maken van muziekeducatie voor jaarlijks tienduizenden schoolkinderen. Met schenkingen, legaten en gerichte Fondsen op Naam dragen muziekliefhebbers bij aan deze doelstellingen.

De jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij die via Het Concertgebouw Fonds wordt toegekend, richt zich specifiek op het ontwikkelen van duurzaamheid en toegankelijkheid van Het Concertgebouw.

Onderdeel van

Bekijk ook eens