Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

21 en 22 juli: Stoelen uit de zaal van Het Concertgebouw voor VriendenLoterij ZomerConcerten

Aanstaande vrijdag 21 en zaterdag 22 juli gaan de stoelen uit de Grote Zaal van Het Concertgebouw en is er een programma dat uitnodigt tot dansen en ontspanning. Vrijdagavond geeft de ‘keizer van de Balkan’, Goran Bregović, met zijn Wedding and Funeral Band een feestelijk concert waarbij je niet stil kunt blijven staan. Zaterdagochtend is er tijd voor ontspanning bij een ligconcert door pianist Joep Beving. Zijn muziek is een soundtrack voor een vriendelijkere, meer hoopvolle toekomst. En zaterdagavond start om 20.30 uur een heerlijk dansfeest: LA GRANDE FISSA hosted by DJ St. Paul. Met een aantal muzikale vrienden, zoals Joep Beving, Spinvis, Ajuma en Phillipi, is het tot 02.30 uur dansen!. VJ This is Taped tovert het orgel om met prachtige beelden.

Zondagavond staan de stoelen weer terug op z’n plek. Het speciale ZomerConcertenweekend wordt dan afgesloten met een optreden van de Braziliaanse legende Gilberto Gil. Dit is het allerlaatste optreden van Gil in Amsterdam. Na een indrukwekkende carrière neemt hij deze zomer afscheid van de belangrijkste zalen en festivals in Europa.

De concerten in het weekend van 21 tot en met 23 juli maken deel uit van de VriendenLoterij ZomerConcerten, de zomerprogrammering van Het Concertgebouw. De volledige programma is te bekijken op zomerconcerten.nl