Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

25.000e kleuter bezoekt KleuterSinfonietta

Succesvolle samenwerking Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta

Op woensdagochtend 20 april ontving KleuterSinfonietta, de langlopende voorstellingsreeks voor kleuters van Het Concertgebouw en Amsterdam Sinfonietta, zijn 25.000ste bezoekertje. Deze mijlpaal is na afloop van de voorstelling gevierd met kleuters van de Amsterdamse Daltonschool Neptunus. Na een korte, feestelijke toespraak van Concertgebouwdirecteur Simon Reinink werden er vlaggetjes uitgedeeld, zong de hele zaal ‘Lang zal ze leven’ en gingen alle aanwezige kinderen samen op de foto.

KleuterSinfonietta werd tien jaar geleden bedacht door initiatiefnemers Amsterdam Sinfonietta en Het Concertgebouw. Speciaal voor kinderen van 4 en 5 jaar ontwikkelden zij onder de naam KleuterSinfonietta de afgelopen jaren vier voorstellingen die alle nog te zien zijn. Bij de intiem opgezette programma’s zitten de kleuters dicht op de musici en worden zij aangespoord actief mee te doen: zingen, klappen, stampen en soms zelfs componeren.

KleuterSinfonietta kent twee varianten: de openbare voorstellingen voor kleuters (en hun ouders) en schoolvoorstellingen. Bij de schoolvoorstellingen hoort een lespakket, waarmee de kinderen zich met hun juf of meester op het programma kunnen voorbereiden door vooraf o.a. liedjes te oefenen. Jaarlijks vinden in de Koorzaal van Het Concertgebouw circa 50 uitvoeringen van KleuterSinfonietta plaats.

Simon Reinink, algemeen directeur Het Concertgebouw:
Bij elk bezoek aan KleuterSinfonietta valt mij op hoe enthousiast de aanwezige kleuters reageren op de musici en instrumenten, en hoe de programma’s zich door de jaren heen blijven verdiepen en perfectioneren. Met KleuterSinfonietta komen jonge kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met muziek van hoge kwaliteit. De nauwe samenwerking met Amsterdam Sinfonietta is elke keer weer inspirerend.

KleuterSinfonietta is nog te zien op zaterdag 23 en zondag 24 april om 11.30 en 13.30 uur.


KleuterSinfonietta wordt financieel mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Het ir. Etward Bunschoten Fonds, K.F. Hein Fonds, Maurice Amado Foundation, Thurkowfonds, VandenEnde Foundation, Stichting Zabawas en Het Concertgebouw Fonds.

---
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl