Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

258 Volendamse kinderen samen naar Het Concertgebouw

Het ‘meest muzikale dorp van Nederland’ zorgt voor muziekeducatie op hoog niveau: tien Volendamse basisschoolklassen komen op 6 februari naar Het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met meer dan 2500 andere kinderen nemen ze daar deel aan het muzikale feest Me, Myself and Mahler, onderdeel van het Mahler Festival.

Volendamse muzikaliteit

Muziekdocent Marjan Molenaar van Katholiek Onderwijs Volendam organiseert al twaalf jaar jaarlijks een bezoek aan Het Concertgebouw: “Muziek speelt een grote rol in Volendam. Als we met de klas zingen, klinkt het gewoon altijd goed! Het jaarlijkse bezoek aan Het Concertgebouw is het sluitstuk van zeven jaar muziekeducatie. Het is altijd een enorme belevenis. Mijn leerlingen herinneren het zich jaren later nog steeds!”

"Muziek zit in het Volendamse DNA. Dat moeten we koesteren en blijven voeden met goede educatieve programma’s"

Muziekdocent Marjan Molenaar

My, Myself and Mahler

In totaal bezoeken 2535 kinderen vanuit het hele land de vijf uitverkochte Me, Myself and Mahler-concerten. Met behulp van een grote dosis humor wordt de muziek van componist Gustav Mahler toegankelijk gemaakt voor kinderen. Voordat de leerlingen naar het concert in de Grote Zaal komen, gaan ze in de klas aan de slag met voorbereidende lessen. Onder leiding van hun leerkracht zingen ze liedjes, doen ze opdrachten en bodypercussie. De concerten zijn onderdeel van het Mahler Festival waarbij in mei verschillende toporkesten de tien symfonieën van Gustav Mahler ten gehore zullen brengen in Het Concertgebouw.

Me, Myself and Mahler-educatieproject voor groep 7&8

6 en 7 februari 2020, Het Concertgebouw

Me, Myself and Mahler is onderdeel van het educatieprogramma van Het Concertgebouw. en worden mogelijk gemaakt door Het Concertgebouw Fonds, Thurkow Fonds en de Triodos Foundation.