Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

6000 extra kaarten voor Iris Hond speelt Einaudi in Het Koninklijk Concertgebouw

Extra kaarten voor exclusieve concertserie samen met strijkorkest Kamerata Zuid

Amsterdam, 13 augustus 2021Voor de tien concerten van Iris Hond in Het Koninklijk Concertgebouw komen in totaal 6000 extra kaarten beschikbaar. De eerste 4000 kaarten voor de concertserie waren eerder in enkele dagen uitverkocht. Samen met kamerorkest Kamerata Zuid brengt Iris Hond in deze concertreeks de muziek van componist Ludovico Einaudi ten gehore. Om aan de grote vraag naar plaatsen te voldoen heeft Het Concertgebouw besloten de capaciteit binnen de geldende coronarichtlijnen te verhogen van 425 naar 1.000 bezoekers per concert. De extra kaarten voor deze concertreeks zijn vanaf vrijdag 13 augustus 10.00 uur verkrijgbaar via www.concertgebouw.nl/iris-hond.

Iris Hond in Het Concertgebouw

Iris Hond speelt Einaudi in de Empty Concertgebouw Sessions, april 2020 - Pim Ras

Iris Hond & Ludovico Einaudi

Bij de concerten brengt de klassiek geschoolde pianiste en componiste Iris Hond samen met kamerorkest Kamerata Zuid een ode aan één van de meest populaire componisten van onze tijd: Ludovico Einaudi. Iris Hond staat bekend om haar bijzondere uitvoeringen van het werk van de Italiaanse componist en de manier waarop ze de emotie en intensiteit die de composities van Einaudi kenmerken weet te vertalen in haar spel. Einaudi, die in 2011 met de soundtrack voor de filmhit Intouchables doorbrak bij het grote publiek, heeft de uitvoeringen van Iris "One of the most beautiful performances of my music" genoemd.

Iris Hond: "Het was al een geweldig vooruitzicht om straks weer op het podium van een van de mooiste zalen ter wereld te staan, zeker in combinatie met Kamerata Zuid. Ik ben heel blij dat Het Concertgebouw heeft besloten om de capaciteit te verhogen en alle mensen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen toch aanwezig kunnen zijn bij deze concerten.”

Uitbreiding capaciteit

De 4.000 kaarten voor de voorstelling Iris speelt Einaudi die voor september op het programma staan in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw waren binnen 24 uur uitverkocht. Het Concertgebouw hoopt met de nu aangekondigde uitbreiding van de capaciteit de mensen die destijds te laat waren alsnog de kans te geven deze bijzondere voorstelling bij te wonen. De extra kaarten voor deze concertreeks zijn vanaf vrijdag 13 augustus 10.00 uur verkrijgbaar via www.concertgebouw.nl/iris-hond. Voor deze concerten is een coronatoegangsbewijs vereist.

Fenomeen Ludovico Einaudi

Pianist en componist Ludovico Einaudi is een fenomeen. Wereldwijd genieten miljoenen mensen van zijn rustgevende pianomelodieën. Modern klassieke, minimalistische en licht elektronische muziek versmelten bij Ludovico Einaudi tot een unieke stijl, die vol is van emotionele intensiteit. Met de soundtrack van de filmhit Intouchables brak Einaudi in 2011 door bij het grote publiek. Sindsdien is zijn muziek niet meer weg te denken uit de klassieke muziek-hitlijsten, speelt hij steevast voor uitverkochte zalen en breekt hij streamingrecords, zoals met het album Day One dat in één dag meer dan twee miljoen keer werd gestreamd.

Iris Hond en Kamerata Zuid spelen Einaudi

4 - 8 september 2021

Het Concertgebouw, Grote Zaal

Kaarten (vanaf €36 ) verkrijgbaar via concertgebouw.nl/iris-hond en aan de kassa van Het Concertgebouw. Voor deze concerten is een coronatoegangsbewijs vereist.