Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

67.000 mensen vinden deze zomer al hun weg naar Het Concertgebouw

Met inmiddels 6.000 bezoekers meer dan vorig jaar draait 26e editie Robeco SummerNights op volle kracht

Tot nu toe hebben 6.000 mensen meer een kaartje gekocht voor een van de concerten tijdens de Robeco SummerNights dan in dezelfde periode vorig jaar. Al ruim 67.000 muziekliefhebbers hebben in juli een concert bezocht uit de zomerprogrammering van Het Koninklijk Concertgebouw of gaan dat aankomende maand doen. Afgelopen jaar stond de teller op dit moment op ruim 61.000. Ook de hele maand augustus presenteert het langstdurende muziekfestival van de zomer nog dagelijks concerten in de genres klassiek, pop, wereldmuziek en jazz.

“Door de veelzijdige programmering heeft deze maand een heel divers publiek onze mooie concertzalen weten te vinden. Onze vaste bezoekers, maar ook mensen die Het Concertgebouw minder regulier bezoeken of concertgangers die we voor het eerst mochten verwelkomen. Onze belangrijkste doelstelling, het bereiken van een breed publiek, hebben we hiermee nu al behaald!,” aldus Simon Reinink, directeur Het Concertgebouw.

Foto ligconcert: Ronald Knapp
Enkele van de hoogtepunten in juli: het ligconcert met Canto Ostinato en Lord of the Rings met aansluitend de kwartfinale van het WK op groot scherm in de Grote Zaal

VERWACHT IN AUGUSTUS: NOG 43 CONCERTEN, WAARONDER

Karin Strobos, Daria van den Bercken en Felicia van den End brengen op dinsdag 5 augustus een poëtisch en hartstochtelijk programma. Liederen vol verlangen van Massenet, Bizet en Ravel, maar ook Fauré’s Fantasie voor fluit en piano.

The times they are a-changing betekende 50 jaar geleden de definitieve doorbraak voor Bob Dylan. Tim Knol geeft op woensdag 13 augustus samen met muzikale vrienden, zoals Dolf Jansen, Tangarine en Marike Jager, een eerbetoon aan deze grootmeester van het poplied.

Na het succes van 2013 is Disney in Concert terug met een heel nieuw programma. Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus zingen Jamai Loman, Celinde Schoenmaker, Jim Bakkum en Carolina Dijkhuizen de mooiste Disney liedjes uit onvergetelijke klassiekers en recente hits. Het Metropole Orkest zorgt voor de live begeleiding, terwijl op een groot scherm originele filmbeelden zijn te zien.

Op vrijdag 22 augustus zingt Erin Wall met haar fluwelen stem Richard Strauss’ Vier Letzte Lieder.

Op woensdag 27 augustus staat met SummerNights at the Movies filmmuziek centraal. Stefan Asbury leidt het Noord Nederlands Orkest door The Godfather, James Bond, Star Wars en Pirates of the Caribbean. De presentatie ligt in handen van Eric Corton.

In juli en begin augustus waren de Jussen-broers nog gezamenlijk te bewonderen, op donderdag 28 augustus treedt Arthur Jussen als solist op met Griegs pianoconcert.

Janine Jansen sluit op 31 augustus de 26ste editie van de Robeco SummerNights af met onder meer Vivaldi’s Vier jaargetijden.

www.robecosummernights.nl facebook.com/Concertgebouw twitter.com/Concertgebouw

Over de Robeco SummerNights
De langlopende samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw in de vorm van de Robeco SummerNights is uniek in Nederland. Deze samenwerking is 26 jaar geleden gestart en was zijn tijd ver vooruit. Met deze samenwerking onderstrepen de partners de gedeelde kernwaarden van kwaliteit, passie en innovatie. Deze waarden komen wederom tot uiting in de veelzijdige en kwalitatief hoogstaande programmering van deze editie van de Robeco SummerNights.

----

Noot voor de redactie Neem voor beeld en meer informatie contact op met: Floortje Muskens, PR Robeco SummerNights
via M 06 - 246 700 46 of E floortje@floortjemuskens.nl