Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

68.000 bezoekers voor de VriendenLoterij ZomerConcerten

Deze zomer hebben 68.000 mensen een bezoek gebracht aan de VriendenLoterij ZomerConcerten, de zomerprogrammering van Het Koninklijk Concertgebouw. Ook woonden nog eens 2.800 mensen een concert via een livestream bij tijdens de Zomeravondconcerten op het Museumplein. Met vijfenzeventig concerten van klassiek tot pop, jazz en filmmuziek was het een zomer als vanouds. Vanavond wordt de zomerse reek afgesloten met Crime and Passion, een concert met meeslepende en filmische muziek door de Bochumer Symphoniker. De energieke dirigent Tung-Chieh Chuang staat op de bok en fagottist Bram van Sambeek en contrabassist Rick Stotijn soleren.

Een gevarieerde zomer met onder meer jeugdorkesten, Tributes en muzikaal talent uit binnen- en buitenland

Zo imponeerde het Antwerp Symphony Orchestra met violist Randall Goosby, bracht Sabrina Starke met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een ode aan Nina Simone en nam cellist Abel Selaocoe zijn publiek mee in een swingend en ‘soulful’ concert. Het Metropole Orkest bezocht Het Concertgebouw deze zomer twee keer: samen met Nick & Simon verzorgde het het openingsconcert en in augustus stond het orkest samen met The Police-oprichter Stewart Copeland op de bühne.

Traditiegetrouw traden er ook veel jonge talenten op, waaronder acht jeugdorkesten uit binnen- en buitenland. In het bijzijn van prinses Beatrix gaf het European Union Youth Orchesta voor de 30ste keer een concert in Het Concertgebouw. Ook het National Youth Orchestra of the USA was weer van de partij, dit keer met Mahlers Vijfde symfonie onder leiding van Daniel Harding. En getalenteerde musici op het gebied van jazz, soul en neo-klassiek lieten muziekliefhebbers genieten in de Koorzaal met een gloednieuwe serie, de Basement Sessions.

Memorabele concerten

Gedenkwaardig was het concert van het Concertgebouworkest onder leiding van hun aankomend chef-dirigent Klaus Mäkelä. Net als het concert van het Ukrainian Freedom Orchestra dat als onderdeel van een wereldtournee Het Concertgebouw aandeed én het concert van de grande dame van het levenslied, Willeke Alberti. In de Grote Zaal gaf zij haar laatste solo-optreden voor het grote publiek.

Volgend jaar zijn de VriendenLoterij ZomerConcerten van 1 juli tot en met 31 augustus.

Neem voor meer informatie contact op met Floortje Muskens, +31 6 246 700 46 of floortje@floortjemuskens.nl