Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Aankondiging nieuwe concertseizoen. "Steeds meer jong publiek in Het Concertgebouw."

Bijna 750.000 bezoekers wisten in 2019 de weg naar één van de meer dan duizend evenementen in Het Concertgebouw te vinden. Hieronder was een groeiend aandeel jongeren (20% van de kaartkopers).

Het Concertgebouw hoopt in het vandaag aangekondigde nieuwe concertseizoen met een diverse programmering deze lijn door te zetten. Met het aankomende Mahler Festival en SOUK in mei én 317 nieuwe concerten in seizoen 2020-2021 belooft het een bijzonder muziekjaar te worden.

Seizoen 2020-2021: muzikale helden

Het vandaag bekend gemaakte nieuwe seizoen van Het Concertgebouw staat in het teken van ‘muzikaal heldendom’. ‘In de muziek staan we altijd op de schouders van onze voorgangers, zowel componisten als musici. Dit seizoen eren we onze muzikale helden in alle opzichten; van wereldsterren zoals Emanuel Ax en Julia Fischer tot talenten zoals sopraan Lilian Farahani en cellist Sheku Kanneh-Mason; en Ud-speler Dhafer Youssef en fadozangeres Mariza‘, aldus directeur Simon Reinink.

Vrouwelijke helden

De serie Grote Solisten bestaat dit jaar uit louter vrouwelijke musici: Yuja Wang, Cecilia Bartoli, Mitsuko Uchida én de zussen Katia en Marielle Labèque. Ook verwelkomt Het Concertgebouw verschillende vrouwelijke dirigenten, onder wie Karina Canellakis, chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, en Mirga Gražinytė-Tyla met het City of Birmingham Symphony Orchestra.

250 jaar Beethoven

Het Beethovenjaar bereikt in november 2020 zijn hoogtepunt: in één week worden al Beethovens symfonieën uitgevoerd door gerenommeerde orkesten uit Nederland, Duitsland en Engeland. Ook zullen alle strijkkwartetten en piano, viool- en cellosonates door de absolute wereldtop worden uitgevoerd.

Wereldberoemde Symfonieorkesten

De geliefde serie Wereldberoemde Symfonieorkesten brengt dit seizoen Sir Simon Rattle terug naar Het Concertgebouw, en wel met het Mahler Chamber Orchestra. Uit Amerika komt The Cleveland Orchestra en uit Rusland het Mariinsky Orchestra, met chef Valery Gergiev, en het Bolshoi Orchestra. Het Boedapest Festival Orkest en de Sächsische Staatskapelle Dresden maken de lijst compleet.

Composer in residence: Samuel Adams

De Amerikaanse componist Samuel Adams komt naar Amsterdam. Hij zal drie maanden in de stad wonen en zich onderdompelen in de Nederlandse cultuur, terwijl hij werkt aan een nieuwe compositie. Met een uitvoering van zijn werk in de ZaterdagMatinee treedt hij in de voetsporen van zijn vader, componist John Adams.

Spotlight op Alexandre Tharaud

De veelzijdige meesterpianist Tharaud heeft vier afwisselende programma’s samengesteld voor de Kleine Zaal. Samen met bevriende Franse musici zoals sopraan Sabine Devieilhe en cellist Jean-Guihen Queyras brengt hij een persoonlijke programmering in vier concerten.

Kaartverkoop

Kaartverkoop voor het nieuwe concertseizoen start woensdag 26 februari in series via concertgebouw.nl. Vanaf 1 juni start de kaartverkoop voor losse concerten op www.concertgebouw.nl