Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Acteur Frank Lammers regisseert het leven met het Alma Quartet en filmklassiekers

Laatste TRACKS van het seizoen in Het Concertgebouw

Deze laatste TRACKS-editie van het seizoen is een aaneenschakeling van de mooiste werken die voor het strijkkwartet zijn geschreven van componisten als Mozart, Glass en Beethoven. De meeslepende muziek wordt verweven met beeldfragmenten en filmklassiekers zoals Le Ballon Rouge. Ook wordt er geflirt met maatschappelijke onderwerpen zoals de klimaatproblematiek en de vluchtelingenkwestie.

Het Amsterdamse Alma Quartet speelt vrijdag 29 maart de score van hun leven. Een greep uit hun successen: de vorig jaar gewonnen Preis der Deutschen Schallplattenkritik voor hun debuutalbum, de vele internationale journalisten die niet uitgeapplaudisseerd raken voor het spel van deze jonge mannen. Het Alma Quartet is echter uiterst bescheiden gebleven. Ze zien hun muziek als een eindeloze reis door een wereld vol inspiratie.

Acteur en regisseur Frank Lammers werkt in dit unieke programma samen met het Alma Quartet om beelden, verhalen en muziek aaneen te smeden tot een onvergetelijke TRACKS.

5 X TRACKS
Dit seizoen zijn er vijf ‘custom made’ TRACKS met ieder een eigen karakter of thema. De musici werken met regisseurs, acteurs en beeldkunstenaars om er een onvergetelijk en vooral verrassend uur van te maken. Na afloop van het concert blijft de bar, waar je onder andere de heerlijkste Rising Moon cocktails kunt krijgen, nog tot laat open. Met deze TRACKS achter de draaitafels: dj Ed Rock.

TRACKS
29 maart 21:00 – 22:00 Kleine Zaal
Regie: Frank Lammers
Videokunstenaar: Jurjen Alkema
Licht: Desirée van Gelderen
https://www.youtube.com/watch?v=taQX79GbJzc
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Raja Felgata, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06.82.13.63.27 e-mail: r.felgata@concertgebouw.nl