Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Anna Kuvshinov (9 jaar) wint Koninklijk Concertgebouw Concours 2016

Anna Kuvshinov (9 jaar, piano) is de winnares van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 voor solisten van 9 tot 14 jaar. De finale vond vandaag plaats in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Anna ontving uit handen van juryvoorzitter Jan Willem de Vriend een trofee en een geldbedrag van € 1.000,- ten behoeve van haar muzikale ontwikkeling. Daarnaast mag Anna optreden tijdens het Prijswinnaars Lunchconcert in Het Concertgebouw in seizoen 2016/2017.

De jury over Anna Kuvshinov : ‘Anna is een heel bijzonder muzikaal talent. Haar klankbeleving en bijzonder pure klank maakten dat onze keuze unaniem op haar is gevallen.

Anna Kuvshinov begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen. In 2014 werd zij aangenomen voor de Jong Talent Klas op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hier krijgt zij les van Marjès Benoist.

Anna: In 2014 heb ik meegedaan met ‘Lang Lang en de 1oo pianisten’ in Het Concertgebouw. Naast Lang Lang speelde ik toen ‘Rondo alla Turca’ van Mozart. Naast pianospelen vind ik het leuk om te tekenen, te badmintonnen en zit ik op ballet. Ik houd ook van het bedenken van fantasieverhalen’.

De jury van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 bestond uit dirigent Jan Willem de Vriend, pianist Hannes Minnaar, cellist Gideon den Herder, violiste Lisa Jacobs en saxofonist Niels Bijl.

Het Koninklijk Concertgebouw Concours is de opvolger van de Concertgebouw Talentenjacht, die succesvolle winnaars kende als Lucie Horsch (blokfluit, 2009) en Aidan Mikdad (piano, 2013). De meest recente winnaars van het concours in zijn huidige vorm zijn Nikola Meeuwsen (piano, 2014) en Reinier Wink (cello, 2015). Het Koninklijk Concertgebouw Concours staat open voor jong muzikaal talent uit heel Nederland.

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de Vandenbroek Foundation.


---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl