Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Arthur en Lucas Jussen maken muziek voor kinderen in entreehal AMC

Pianisten en verteller Levi van Kempen samen in muzikaal ‘sprookjesprogramma’

Op dinsdagmiddag 17 maart 15.00 uur treden de jonge pianisten Arthur en Lucas Jussen en acteur/presentator Levi van Kempen op in de centrale hal van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC). Op deze bijzondere locatie verzorgen zij een eenmalig programma waarbij de broers samen op één vleugel musiceren en Levi van Kempen als voorlezer optreedt.

De drie brengen een programma gebaseerd op ‘Ma Mère l’Oye’. Dit werk van de Franse componist Maurice Ravel vindt zijn oorsprong in de sprookjes van Moeder de Gans. Het is een verhalend en fantasierijk werk waarin de verschillende karakters uit sprookjes als Klein Duimpje en Doornroosje duidelijk hoorbaar zijn. De sprookjes zelf worden verteld door Levi van Kempen.

Het optreden in het AMC is een initiatief van zorgverzekeraar Menzis, sponsor van de serie Het Zondagochtend Concert in Het Concertgebouw. Elk jaar nodigt Menzis jonge patiëntjes met hun families uit voor een bezoek aan een Zondagochtend Concert, dit jaar op 29 maart. Maar omdat er ook kinderen zijn die vanwege hun ziekte niét in de gelegenheid zijn naar het concert te komen, komt er dit keer ook een concert naar de kinderen. Menzis en Het Concertgebouw onderstrepen daarmee hun overtuiging dat muziek toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Zorgverzekeraar Menzis is sinds 2007 sponsor van Het Zondagochtend Concert, de concertserie die Het Concertgebouw organiseert in samenwerking met de AVRO. Het Zondagochtend Concert is een van de meest succesvolle concertseries van Het Concertgebouw.

Dinsdag 17 maart 2015, centrale hal AMC Amsterdam 15.00 uur (duur: ongeveer een uur)
Arthur en Lucas Jussen - piano
Levi van Kempen - verteller
W.A. Mozart - Sonate voor 2 piano's
M. Ravel - Ma Mère l'Oye bestaande uit 5 delen:
I Pavane de la Belle au bois dormant (Pavane van Doornroosje)
II Petit Poucet (Klein Duimpje)
III Laideronnette, Impératrice des pagodes (Laideronnette -lelijke heks-, Keizerin van de pagoden)
IV Les entretiens de la Belle et de la Bête (Gesprek tussen de Schone en het Beest)
V Le jardin féerique (De toverachtige tuin)

--------------------------------

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

--------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl
Pers die het optreden wil bijwonen, moet zich vooraf aanmelden bij de afdeling communicatie van het AMC 020 – 5662421.