Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Auteur David Mitchell te gast in Scherpdenkers

Met muziek van Scarlatti en Cage en een masterclass Hoe lees ik David Mitchell?

Op donderdag 8 december is de Britse auteur David Mitchell te gast in Scherpdenkers, de concertserie in de Kleine Zaal waarin vakmensen uit de kunst en wetenschap hun visie op de wereld delen. Pianist David Greilsammer, al jaren gefascineerd door Mitchells werk, nodigde de schrijver uit voor een programma over tijdloosheid. Tijd is een van de terugkerende onderwerpen in het werk van Mitchell.

Scarlatti vs Cage
In Scherpdenkers leest David Mitchell voor uit eigen werk. Greilsammer speelt piano, en gaf het door hemzelf samengestelde programma de titel Scarlatti : Cage : Sonatas mee. Hij speelt werken van twee ‘uitvinders’ uit heel verschillende eeuwen, die elk los van hun tijd lijken te staan. Greilsammer speelt om en om Scarlatti en Cage. Zo komt hij tot een imaginaire ontmoeting tussen de werelden van deze twee componisten. Een avond vol vrijheid en fantasie, waarin de jaren moeiteloos wegvallen.

Masterclass: Hoe lees ik David Mitchell?
Voorafgaand aan dit Scherpdenkersconcert geeft Lidewijde Paris in de Koorzaal een masterclass van een uur waarin ze laat zien hoe je de romans van David Mitchell kunt lezen. Deze inleiding/masterclass is gratis toegankelijk op vertoon van een aparte toegangskaart die alleen te bestellen is tegelijk met de concertkaart(en).

Donderdag 8 december Kleine Zaal 2015 uur
Scherpdenkers met David Mitchell en David Greilsammer
Werken o.a.
D. Scarlatti - Sonate in d, K 213 / Cage - Sonata 14 (uit 'Sonatas and Interludes for Prepared Piano')
D. Scarlatti - Sonate in d, K 141 / Cage - Sonata 13 (uit 'Sonatas and Interludes for Prepared Piano')
D. Scarlatti - Sonate in E, K 531 / Cage - Sonata 11 (uit 'Sonatas and Interludes for Prepared Piano')

---
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl