Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Bas Heijne & TEMKO openen nieuwe reeks Scherpdenkers

Schrijver en journalist Bas Heijne en TEMKO openen op woensdag 21 september een nieuwe reeks Scherpdenkers. In deze serie van Muziekgebouw Eindhoven en Het Koninklijk Concertgebouw bieden vakmensen uit de kunst en wetenschap hun visie op de wereld.

Bas Heijne hield zich de afgelopen tijd intensief bezig met ‘de volmaakte mens’. Want het kan allemaal: er jong uit blijven zien, gebreken verhelpen, de perfecte baby creëren. Maar welke gevolgen heeft dat op ethisch vlak? In de televisieserie De Volmaakte Mens ging Heijne op zoek naar de toekomst van onze soort. In Scherpdenkers filosofeert hij nog even door.

Mixed minimal chamber metal-gezelschap TEMKO zorgt voor de muzikale pendant van Bas Heijnes verhaal. Hun debuutalbum Darkness Rises, een compositie van Aart Strootman, verklankt de tragiek achter technologie.

Scherpdenkers is een coproductie van Muziekgebouw Eindhoven en Het Concertgebouw. In de volgende afleveringen zijn dit seizoen onder meer te gast:
Paul Witteman (9 & 10 november)
David Mitchell (7 & 8 december)
Adriaan Geuze (3 & 4 maart)
Inez Weski (12 & 13 mei).

Scherpdenkers met Bas Heijne & TEMKO
Woensdag 21 september 2016: Muziekgebouw Eindhoven, Kleine Zaal 20.15 uur
Donderdag 22 september 2016: Het Concertgebouw, Kleine Zaal 20.15 uur

Bas Heijne, spreker
TEMKO (musici:) Aart Strootman, Fred Jacobsson, Ramon Lormans en Rogier Telderman
Strootman - Darkness Rises

---
Noot voor de redactie:
Dit is een gezamenlijk persbericht van Het Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven. Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl
Annie Moeskops, Junior Marketing Communicatie medewerker klassieke muziek 040-2655657 e-mail: annie.moeskops@muziekgebouweindhoven.nl