Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Benjamin Brittens Spring Symphony als jubileumconcert in de Grote Zaal

In een overwegend Britse bezetting is op maandag 3 juni 2013 de Spring Symphony van Benjamin Britten te horen in een van de concerten ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Het Koninklijk Concertgebouw. Het BBC Scottish Symphony Orchestra en drie vocale solisten spelen deze symfonie voor solisten, koor en orkest onder leiding van Ilan Volkov. Het koorwerk wordt uitgevoerd door het Laurens Collegium Rotterdam, de Laurenscantorij, het Codarts Kamerkoor en het Kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts. De koorsymfonie Spring Symphony beleefde zijn première in Het Concertgebouw op 14 juli 1949. DeBritse componist schreef het stuk in opdracht van het Boston Symphony Orchestra, maar omdat het niet op tijd af kwam kreeg het Holland Festival destijds de primeur. Brittens werk was populair in het Nederland van na de Tweede Wereldoorlog en de componist was regelmatig te gast in Het Concertgebouw.

Het BBC Scottish Symphony Orchestra is een van de vijf gerenommeerde Britse omroeporkesten en het oudste professionele orkest van Schotland. Van 2003 tot 2009 stond het onder leiding van de Israëliër Ilan Volkov, die het orkest op 3 juni ook aanvoert. De British Royal Philharmonic Society kende het orkest in 2002 de prijs voor Beste Engelse orkest toe. In 2004 ging de prijs voor Beste jonge artiest naar Volkov, die toen 28 was.
Het professionele Laurens Collegium Rotterdam en de Laurenscantorij zijn twee Nederlandse koren van topniveau die beide deel uitmaken van de Stichting Laurenscantorij, verbonden aan de Sint Laurenskerk in Rotterdam. De solisten in dit jubileumconcert zijn sopraan Sarah Jane Brandon, mezzosopraan Christine Rice en tenor Andrew Staples.

Maandag 3 juni 2013
Grote Zaal, 20.15 uur

Benjamin Britten – An American Overture
Benjamin Britten – Ballad of Heroes
F. Bridge – Enter Spring
Benjamin Britten – Spring Symphony

BBC Scottish Symphony Orchestra
Laurens Collegium Rotterdam
Laurenscantorij
Codarts Kamerkoor
Kinderkoor Musicanti van de Academy of Vocal Arts
Ilan Volkov – dirigent
Sarah Jane Brandon – sopraan
Christine Rice – mezzosopraan
Andrew Staples – tenor


Meer informatie over dit concert via www.concertgebouw.nl/concertagenda/brittens-spring-symphony

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 700 concerten en ruim 700.000 bezoekers per jaar behoort Het Concertgebouw tot de drukst bezochte concertzalen ter wereld. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Slechts 6% van de inkomsten is afkomstig van subsidie.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl