Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Classic Hiphop: Tribute to Missy Elliott op 8 november in Het Concertgebouw

All female line-up: Pink Oculus, MC Melodee, Giovanca, Sharon Doorson, I Am Aisha, Sarah Jane, Gin Dutch en Ella John

Na eerdere Classic Hiphop-concerten ter ere van onder anderen de Fugees en A Tribe Called Quest valt op woensdag 8 november de eer te beurt aan Missy Elliott, een van de eerste vrouwelijke rappers met een wereldwijd enorm mainstream succes. Met haar innovatieve stijl en sound is ze een absolute pionier binnen de hiphop. Begeleid door Re:Freshed Orchestra staan acht vrouwelijke Nederlandse hiphop- en soulartiesten op het podium om haar te eren: Pink Oculus, MC Melodee, Giovanca, I Am Aisha, Sarah Jane, Ella John, Gin Dutch en Sharon Doorson. Hits als Get Ur Freak On, Work It en Lose Control komen langs. De kaartverkoop voor de vijfde editie van Classic Hiphop is per direct begonnen via de website van Het Concertgebouw.

Missy Elliott heeft de wereld van hiphop veranderd met haar grensverleggende geluid en innovatieve stijl. Als rapper, songwriter en producer heeft ze talloze hits en eigenzinnige videoclips op haar naam staan. Ze was baanbrekend in een tijd waarin binnen de populaire hiphopwereld vrouwelijke artiesten vaak als lustobject in beeld werden gebracht. Missy Elliott deed hier bewust niet aan mee en behandelde thema's als gendergelijkheid en zelfliefde met de nodige humor. Haar videoclip The Rain werd door muziektijdschrift Rolling Stone verkozen tot de beste hiphopvideo aller tijden. Ze werkte samen met vele andere grootheden, onder wie Jay-Z, Timbaland, Aaliyah, Mariah Carey, Mary J. Blige, Ludacris, Busta Rhymes, Wyclef Jean, Lil’ Kim en Beyoncé. Met 40 miljoen verkochte albums, vier Grammy Awards en de recente toevoeging aan de Rock’n Roll Hall of Fame is haar status als hiphopicoon onbetwist.

De videoclip ‘The Rain (Supa Dupa Fly, Missy Elliott)’ uit 1997, de beste hiphopvideo allertijden (Rolling Stone).

Multitalent Pink Oculus wist met haar vertolking van Killing Me Softly bij het Tribute to The Fugees in Het Concertgebouw aan haar voeten te krijgen. Missy Elliott is een grote inspiratiebron voor haar. Ook MC Melodee en Giovanca waren betrokken bij eerdere edities van Classic Hiphop in Het Concertgebouw. Samen met Giovanca, I Am Aisha, Sarah Jane, Ella John, Gin Dutch en Sharon Doorson vormen zij de ijzersterke ‘all female line-up’ die precies 25 jaar na het verschijnen van haar debuutalbum Supa Dupa Fly een eerbetoon aan Missy Elliott zullen brengen.


Classic Hiphop: Tribute to Missy Elliott

Woensdag 8 november 2023, 20.15 uur

Het Concertgebouw

Re:Freshed Orchestra o.l.v. Alexander van Popta, Pink Oculus, MC Melodee, Giovanca, I Am Aisha, Sarah Jane, Gin Dutch, Ella John en Sharon Doorson

Kaarten vanaf € 29 via www.concertgebouw.nl/classichiphop

Partners: Sublime, BRAL Podcast, Twist Agency.