Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concertgebouw opent restaurant LIER

Eigen restaurant biedt Concertgebouwbezoeker complete avond uit

Op woensdag 24 oktober opent Het Koninklijk Concertgebouw Restaurant LIER, een eigen restaurant pal boven de Hoofdentree in de glazen vleugel van het gebouw. In LIER kunnen bezoekers voorafgaand aan het concert genieten van klassiekers uit de Franse brasserie. Het Concertgebouw biedt de concertbezoeker hiermee de mogelijkheid van een nog completere avond uit.

Restaurant LIER biedt verschillende menu’s (vast en á la carte) met een keuze uit vlees, vis en vegetarische opties. Chef de cuisine Erwin Oudijk werkt voor de gerechten zoveel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, met aandacht voor mens en omgeving. Het restaurant is uitsluitend geopend in combinatie met avondconcerten in de Grote Zaal.

De naam LIER verwijst naar het grote, vergulde muziekinstrument dat sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 op het dak van de Grote Zaal prijkt. De lier is daarnaast al decennialang het logo van Het Concertgebouw.
Ontwerp en inrichting van LIER zijn gerealiseerd door Studio Linse, ook verantwoordelijk voor onder meer RIJKS® Restaurant, De Plantage Café & Restaurant en het Amphitheatre restaurant van Royal Opera House Covent Garden in Londen. Restaurant LIER wordt geëxploiteerd door Vermaat Groep. Gastheer van LIER is Daniël Huberts.

Restaurant LIER
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
www.concertgebouw.nl/lier

Beeld: Restaurant LIER © Studio Linse

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl