Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concertgebouw presenteert Melhem Zein in Festival Turning East

Libanese zanger maakt in november zijn Nederlandse debuut

Het Koninklijk Concertgebouw heeft een nieuwe naam aan de programmering van Turning East toegevoegd: de Libanese zanger en publiekslieveling Melhem Zein. Op woensdag 22 november treedt hij voor het eerst op in Nederland. In de Grote Zaal laat hij het publiek kennismaken met zijn krachtige stem waarmee hij onder meer nummers in een traditionele Libanese stijl vertolkt. Festival Turning East, een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw, brengt van 20 tot en met 25 november klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran.

Melhem Zein alias ‘El Rayess’
De carrière van Melhem Zein nam na zijn deelname aan een talentenshow op de Libanese televisie in 2003, en het juist níet winnen ervan, een enorm vlucht. De in de ogen van veel mensen onterechte derde plek maakte Melhem Zein nóg populairder dan hij al was. En nog altijd is hij een van de meest geliefde zangers in Libanon en de Arabische wereld.
Zijn bekendheid ging na zijn grote doorbraak in 2003 al snel over de landsgrenzen heen. Met optredens over de hele wereld, van het Midden-Oosten en de Arabische wereld tot Australië, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en de Scandinavische landen. En op 22 november is rasmuzikant Melhem Zein voor het eerst in Nederland, samen met zijn 22-koppige live-band. Het publiek zal hits als Enti Msheeti, Mamnonak Ana, Alawwah, Ghibi Ya Chams en El Jereh Elli Baadou horen, maar ook onbekender werk. Kenmerkend voor Melhem Zein is zijn zeer krachtige stem die hem de bijnaam El Rayess , de president, opleverde.

Eerder al werd bekend dat een andere internationale grootheid, Asma Lmnawar - een van de allergrootste Arabische zangeressen van dit moment - ook een concert geeft tijdens SOUK op 23 en 24 november in het Festival Turning East.

Melhem Zein
Woensdag 22 november 2017
Grote Zaal, 20.30 uur
Het concert komt tot stand in samenwerking met Kithara Productions


Festival Turning East
Het Concertgebouw is van en voor iedereen. De altijd al brede programmering wordt daarom vanaf het seizoen 2017-2018 aangevuld met muziek uit het Midden-Oosten. De start van deze nieuwe traditie viert Het Concertgebouw met een zesdaags festival: Turning East. Van 20 tot en met 25 november 2017 staat het hele gebouw in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Behalve muziek zijn er ook East Meets West Talks en rondleidingen, is in de Entreehal een foto expositie te bekijken en kan de Arabische keuken worden geproefd. Ook is er een gebedsruimte. Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken. Het complete programma is te vinden op concertgebouw.nl/turning-east.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en
de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal m.b.t. Turning East kunt u contact opnemen met Floortje Muskens Tekst, PR & Communicatie, 06-246 700 46 e-mail: floortje@floortjemuskens.nl