Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concertgebouw Prijs en Young Talent Award uitgereikt tijdens Concertgebouw Diner

Op woensdag avond 8 juni zijn in aanwezigheid van 450 genodigden tijdens een feestelijk galadiner de Concertgebouw Prijs en de nieuwe Concertgebouw Young Talent Award uitgereikt.

De Concertgebouw Prijs

De Amerikaanse bariton Thomas Hampson ontving de Concertgebouw Prijs uit handen van Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Het Concertgebouw N.V. De Concertgebouw Prijs is bestemd voor een musicus die, of een ensemble dat, over een langere periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het artistieke profiel van Het Concertgebouw. De prijs werd vandaag voor de zesde keer uitgereikt.

Uit de laudatio: 'Thomas Hampson is een van de grootste zangers van onze tijd. Als operazanger stond hij op de belangrijkste wereldpodia, als solist heeft hij met de belangrijkste orkesten in de belangrijkste concertzalen opgetreden.Met name door zijn onvergetelijke recitals met liederen van Mahler heeft Hampson de afgelopen jaren een buitengewoon belangrijk aandeel gehad in het artistieke profiel van Het Concertgebouw.'

Concertgebouw Young Talent Award

De pianisten Lucas en Arthur Jussen ontvingen de eerste Concertgebouw Young Talent Award, een nieuwe prijs voor jong talent. Deze prijs is een gezamenlijk initiatief van Het Concertgebouw en corporate partner Deutsche Bank. De Concertgebouw Young Talent Award bestaat uit een kunstwerk, een studiebeurs van € 5.000,-, en een actieve inzet van Het Concertgebouw om de laureaten langs de belangrijkste Europese concertzalen te leiden, bijvoorbeeld in de bekende serie Rising Stars.

Uit de laudatio: 'Met de Concertgebouw Young Talent Award beogen we de carrières van de winnaars te bevorderen..Onder meer door actief optredens in andere grote zalen binnen en buiten Europa te stimuleren. Lucas en Arthur hebben al een buitengewoon respectabele staat van dienst in Het Concertgebouw. Zo traden zij onder andere op in de serie Meesterpianisten, de Robeco Zomerconcerten en Het Zondagochtendconcert. Alle reden om hen in hun verdere carrière zo veel mogelijk te ondersteunen.'