Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concertgebouw strikt Arabische superster voor festival Turning East

Zangeres Asma Lmnawar komt in november naar Amsterdam

Festival Turning East, een initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw, presenteert in november de beroemde Marokkaanse zangeres Asma Lmnawar in de Grote Zaal. Asma Lmnawar is op donderdag 23 en vrijdag 24 november de hoofdartieste van SOUK, het evenement dat de Arabische- en westerse muziekcultuur samenbrengt.

Asma Lmnawar
Asma Lmnawar is een van de allergrootste Arabische zangeressen van dit moment. Ze is een van de weinige Marokkaanse artiesten die is doorgebroken in de internationale Arabische muziekindustrie, die vooral wordt gerund vanuit Caïro en Beirut. Bijzonder van haar optreden tijdens SOUK is dat ze voor het eerst zal samenwerken met een klassiek orkest. Samen met het Nederlands Kamerorkest vertolkt Asma tijdens SOUK zowel haar eigen hits als beroemde klassieke Arabische tarab klassiekers. Speciaal voor deze samenwerking wordt het Nederlands Kamerorkest uitgebreid met Arabische instrumenten als ud, qanun en darbuka.
Tijdens SOUK ademen alle foyers de sfeer van een drukke Arabische markt met veel eten en drinken en overal muziek en verhalen. De avond wordt afgesloten met een groot feest waarin het publiek danst op het podium van de Grote Zaal.
Asma Lmnawar, hoofdartieste SOUK
do 23 en vr 24 november 2017, Grote Zaal, 19.00 uur

Festival Turning East
Het Concertgebouw is van en voor iedereen. De altijd al brede programmering wordt daarom vanaf het seizoen 2017-2018 aangevuld met muziek uit het Midden-Oosten. De start van deze nieuwe traditie viert Het Concertgebouw met een zesdaags festival: Turning East. Van 20 tot en met 25 november 2017 staat het hele gebouw in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken.

Turning East wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo, Turing Foundation, Fonds21, VSB Fonds en Zabawas.

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478/06-11596669
e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl