Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concertgebouw Young Talent Award voor Laetitia Gerards

Amsterdam - Zangeres Laetitia Gerards is de winnares van de derde Concertgebouw Young Talent Award, een gezamenlijk initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en Deutsche Bank. Deze prijs voor jong talent wordt uitgereikt tijdens Het Concertgebouw Diner op 9 september 2014. Tijdens dit besloten galadiner wordt tevens de Concertgebouw Prijs overhandigd aan cellist Yo-Yo Ma.

Laetitia Gerards (1993) is tweedejaars student klassieke solozang aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft al regelmatig concerten in binnen- en buitenland. In het voorjaar van 2013 won Laetitia de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. In december van dat jaar vertolkte ze de rol van Maria in West Side Story, de succesvolle productie ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Het Concertgebouw.

Met de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award hopen Het Concertgebouw en Deutsche Bank Laetitia Gerards te kunnen ondersteunen bij haar professionele ontwikkeling. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een studiebeurs van €5.000,-. Eerdere winnaars van de prijs waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011) en violiste Noa Wildschut (2013).

Maarten van Berckel, Chief Country Officer Deutsche Bank Nederland:
De Young Talent Award geeft jong muzikaal talent de kans uit te groeien tot internationale sterren. Deutsche Bank investeert in educatie omdat dat een belangrijke bron is van groei en vooruitgang en stimuleert jonge talenten in alle disciplines. Ik ben heel blij deze prijs te kunnen overhandigen aan Laetitia Gerards omdat zij ook schitterde in West Side Story, de bijzondere productie die is voortgekomen uit ons partnership met Het Concertgebouw.

In januari 2011 zijn Het Concertgebouw en Deutsche Bank een exclusief partnership aangegaan voor een periode van ten minste 5 jaar dat zich met name richt op activiteiten op het gebied van educatie, participatie en de ontwikkeling van jong talent. Het partnership maakt het mogelijk om jaarlijks educatieprogramma’s voor 30.000 kinderen in het primair- en voorgezet onderwijs te organiseren.

-------------------------------------------------------------

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl


-------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en/of high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl