Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concertgebouw Young Talent Award voor Lucie Horsch

Blokfluittiste Lucie Horsch is de winnares van de vierde Concertgebouw Young Talent Award, een gezamenlijk initiatief van Het Koninklijk Concertgebouw en Deutsche Bank. Deze prijs voor jong talent wordt uitgereikt tijdens Het Concertgebouw Diner op 19 januari 2016. Tijdens dit besloten galadiner wordt tevens de Concertgebouw Prijs overhandigd aan Sir John Eliot Gardiner.

Lucie Horsch (1999) is een groot muzikaal talent en nu al een veelgevraagd blokfluitiste. Lucie studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Al op jonge leeftijd won Lucie eerste prijzen bij talentenjachten en concoursen, zoals de Talentenjacht van Het Concertgebouw (2009) en het Prinses Christina Concours (2012). In 2014 vertegenwoordigde ze Nederland tijdens de ‘Eurovision Young Musicians’ in Keulen.
Lucie treedt regelmatig op in concertzalen en op festivals, zowel solo als met (orkest)ensembles. In 2016 staan onder meer optredens gepland tijdens het Next Generation Festival in Bad Ragaz en met het Manitoba Chamber Orchestra in Canada.

Met de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award willen Het Concertgebouw en Deutsche Bank Lucie Horsch ondersteunen bij haar professionele ontwikkeling. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een studiebeurs van €5.000,-. Eerdere winnaars van de prijs waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen (2011),violiste Noa Wildschut (2013) en zangeres Laetitia Gerards (2014).

Maarten van Berckel, Chief Country Officer Deutsche Bank Nederland:
De Young Talent Award geeft jong muzikaal talent de kans om internationaal door te breken en op te treden in prachtige concertzalen binnen en buiten Europa. Deutsche Bank investeert in educatie en de ambities van jong talent om jeugdige passie de ruimte te geven om te groeien. Ik ben heel blij deze prijs te kunnen overhandigen aan Lucie Horsch omdat zij het talent en de motivatie heeft om in haar vakgebied te schitteren.

Foto: Lucie Horsch /© NTR

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl