Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concertgebouw Young Talent Award voor Noa Wildschut

Violiste Noa Wildschut is de winnares van de tweede Concertgebouw Young Talent Award, een gezamenlijk initiatief van Het Concertgebouw en Deutsche Bank. Deze prijs voor jong talent zal worden uitgereikt tijdens Het Concertgebouw Diner op 14 januari 2013. Tijdens dit besloten galadiner wordt ook de Concertgebouw Prijs uitgereikt aan Janine Jansen.

Noa Wildschut (11 jaar) is een groot talent en een belangrijke representant van de Fancy Fiddlers, de groep jonge violisten die begeleid wordt door Coosje Wijzenbeek. De Fancy Fiddlers vormen een succesvolle bron van talent en creativiteit en bracht onder andere violiste Janine Jansen voort.

Met de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award aan Noa Wildschut hopen Het Concertgebouw en Deutsche Bank de jonge violiste te kunnen ondersteunen bij haar professionele ontwikkeling. De Concertgebouw Young Talent Award bestaat uit een bronzen sculptuur ontworpen door Fiona Zondervan en een studiebeurs van €5.000,-. Daarnaast kan de laureaat rekenen op een actieve inzet van Het Concertgebouw om de winnaar langs de belangrijkste Europese concertzalen te leiden.
Winnaars van de eerste Young Talent Award in 2011 waren de pianisten Lucas en Arthur Jussen.

In januari 2011 zijn Het Concertgebouw en Deutsche Bank een exclusief partnership aangegaan voor een periode van ten minste 5 jaar en richt zich met name op de activiteiten die Het Concertgebouw ontwikkelt op het gebied van educatie, participatie en de ontwikkeling van jong talent. Het partnership maakt het mogelijk om jaarlijks educatieprogramma’s voor 30.000 kinderen in het basis en voorgezet onderwijs te organiseren. Op deze manier maken leerlingen al vroeg kennis met de schoonheid van klassieke muziek.

De Concertgebouw Young Talent Award wordt uitgereikt door Maarten van Berckel, Chief Country Officer Nederland van Deutsche Bank AG:
“Deutsche Bank ziet educatie als één van de belangrijkste bronnen van groei en vooruitgang, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het de basis vormt voor een onafhankelijk bestaan. Daarom investeren wij in de jeugd en stimuleren wij talenten in alle disciplines. De Young Talent Award is bedoeld als stimulans voor muzikaal jong talent om uit te kunnen groeien tot internationale sterren.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl