Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Cor Bakker viert 60ste verjaardag in Het Koninklijk Concertgebouw

Om zijn zestigste verjaardag te vieren, geeft Cor Bakker op woensdag 15 september twee feestelijke concerten in Het Koninklijk Concertgebouw. Op het programma staan nummers van zijn album Hollandse Helden. Met dit gloednieuwe album brengt Cor een ode aan zijn favoriete Nederlandse liedcomponisten zoals Harry Bannink, Ruud Bos, Joop Stokkermans en Cor Lemaire. De instrumentale composities van inmiddels klassieke, Nederlandstalige liedjes nam Cor Bakker onlangs op met de strijkers van het Metropole Orkest. Tijdens zijn verjaardagsconcerten zijn het zijn muzikale vrienden van topformatie Fuse die hem begeleiden. Ook Francis van Broekhuizen en Paul de Leeuw – met wie Cor een rijk muzikaal verleden heeft – zijn van de partij. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop.

In zijn zestig jaar heeft Cor Bakker al heel wat keren de podia van Het Concertgebouw beklommen. Zo vergezelde hij regelmatig Sinterklaas, stond hij op het podium met Louis van Dijk en gaf hij afgelopen jaar met Erik Scherder een online college. En ook zijn vijftigste verjaardag vierde hij in wat hij noemt ‘de mooiste zaal die je je als pianist maar kan voorstellen’.

“Wat ben je toch ontzettend bevoorrecht als je je zestigste verjaardag mag vieren op je favoriete podium, namelijk dat van het prachtige Concertgebouw! En dat je dan ook nog eens je favoriete repertoire mag spelen van je nieuwe cd Hollandse Helden en dat alles samen met je favoriete musici van Fuse en je lieve collega’s Paul de Leeuw en Francis van Broekhuizen! Dat wordt een verjaardag om nooit meer te vergeten!” aldus Cor Bakker.

Cor Bakker 60!

Het Koninklijk Concertgebouw
Woensdag 15 september 2021
Aanvang concert 1: 19.15 uur
Aanvang concert 2: 21.15 uur
Kaarten via concertgebouw.nl/corbakker60