Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Danny Vera opent BankGiro Loterij ZomerConcerten in Het Concertgebouw

Muziekzomer met 35 concerten van onder anderen Yuja Wang, Her Majesty, Noa Wildschut, Altin Gün en Lucas en Arthur Jussen

Het Concertgebouw presenteert de BankGiro Loterij ZomerConcerten 2021 met een keur aan nationale en internationale topartiesten. In juli en augustus staan er 35 dubbelconcerten geprogrammeerd in de anderhalve meteropstelling. Van klassieke sterren als Yuja Wang en Renée Fleming tot en met populaire bands als Altin Gün en Her Majesty. Zomergasten zoals de pianobroers Lucas en Arthur Jussen, violiste Noa Wildschut en pianist Hannes Minnaar ontbreken ook deze zomer niet. Ook de Nederlandse jeugdorkesten zijn weer aanwezig: Jeugdorkest Nederland, het Nationaal Jeugdorkest en Concertgebouworkest Young zullen optreden. Danny Vera opent de muziekzomer samen met het Metropole Orkest op 1 juli. De kaartverkoop voor de BankGiro Loterij ZomerConcerten start 3 mei om 10.00 uur op ZomerConcerten.nl. Deelnemers van de BankGiro Loterij hebben 50% korting op alle ZomerConcerten.

Programmeren met wisselende routekaart

Voor Het Concertgebouw was het geen sinecure om de zomerconcerten te programmeren te midden van een pandemie, zo vertelt directeur Simon Reinink: ‘Normaal gesproken boeken wij artiesten en orkesten anderhalf tot twee jaar vooruit, waarbij we ervan uitgaan dat we alle stoelen in de zalen kunnen verkopen. Vanwege de pandemie is er voor een anderhalve meter-programmering gekozen met telkens twee concerten van één uur voor maximaal 425 bezoekers. Het programma is er niet minder om: 35 concerten met klassieke wereldsterren, Nederlands toptalent en bijzondere jazz- en popavonden. Alles natuurlijk onder het voorbehoud dat de overheid toestaat dat we de concerten kunnen laten plaatsvinden.’

Wereldtoppers Yuja Wang, Renée Fleming, Arthur en Lucas Jussen

Het Concertgebouw verwelkomt dit jaar weer meerdere rondreizende internationale topartiesten: pianiste Yuja Wang brengt samen met dirigent Gustavo Gimeno en ‘zijn’ Orchestre Philharmonique du Luxembourg Mozarts Pianoconcert nr. 20. Wereldster Renée Fleming zingt Messiaens Poèmes pour Mi bij het Concertgebouworkest onder leiding van Daniel Harding. En de internationaal geprezen pianobroers Arthur en Lucas Jussen verzorgen een recital met Mozart, Schubert en Rachmaninoff.

Vaste zomergasten: Hannes Minnaar, Fuse, Liza Ferschtman en Pablo Sáinz-Villegas

Ook dit jaar mag Het Concertgebouw weer een aantal vaste zomergasten verwelkomen: onder meer Hannes Minnaar met Ravels Pianoconcert in G, Liza Ferschtman met Brahms’ Vioolconcert en gitarist Pablo Sáinz-Villegas met Rodrigo’s Concierto de Aranjuez. Het populaire strijkerscollectief Fuse pakt het elk jaar groter aan: dit keer met een ‘eclectische wereldreis’.

De Nederlandse jeugdorkesten staan te trappelen

De zomer in de Grote Zaal is niet compleet zonder het jeugdig elan van jeugdorkesten. Deze zomer staan de Nederlandse jeugdorkesten te trappelen om weer te mogen spelen. Het Nationaal Jeugdorkest brengt een Amerikaans getint programma: Dvořáks Negende symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ en Bernsteins suite uit West Side Story.

Anders dan klassiek: Altin Gün, Her Majesty, Charlie Parker, James Bond in concert en Danny Vera

Naast de klassieke muziek klinkt er deze zomer ook weer volop jazz en pop in Het Concertgebouw. De band Altin Gün uit Amsterdam maakt na een jaar uitstel eindelijk zijn debuut in Het Concertgebouw. Her Majesty presenteert een Tribute to Crosby, Stills, Nash & Young en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt met saxofonist James Carter een ode aan Charlie Parker. De Nordwestdeutsche Philharmonie en zangeres Mary Carewe brengen James Bond in Concert en Sjors van der Panne zingt Liedjes van de Lage Landen. Het grote muziekfeest begint met de alom geliefde Danny Vera: de zanger opent samen met het Metropole Orkest de muziekzomer van 2021!

De kaartverkoop start 3 mei 10.00 uur op ZomerConcerten.nl

Over de BankGiro Loterij ZomerConcerten - Al meer dan dertig jaar viert Het Koninklijk Concertgebouw de zomer met muziek. De zomerse concertreeks in juli en augustus is uitgegroeid tot een van de best bezochte festivals van ons land. De BankGiro Loterij is sinds 2019 partner van de zomerconcerten. Het partnership past goed bij de filosofie van zowel de BankGiro Loterij als Het Concertgebouw om een breed publiek de schoonheid van live muziek te laten ontdekken door laagdrempelige concerten in een informele sfeer aan te bieden. Deelnemers van de BankGiro Loterij hebben 50% korting op alle ZomerConcerten.