Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Digitale eerste ronde Concertgebouw Concours met TikTok ambassadeurs

TikTokkers Jesse, Nova en Quinten roepen kinderen op mee te doen met het Koninklijk Concertgebouw Concours, de eerste ronde is digitaal

Drie van de meest populaire TikTokkers van Nederland, Nova, Jesse en Quinten, samen goed voor meer dan 800.000 volgers, roepen hun volgers op om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Met de samenwerking hoopt Het Concertgebouw jonge kinderen die muziek maken te enthousiasmeren om deel te nemen aan het concours en muziek maken op jonge leeftijd te stimuleren. Nu de scholen dicht zijn is er een kans om extra tijd aan muziek te besteden. Bovendien is de eerste ronde van het Concours digitaal (via YouTube) en daarmee ongehinderd door het Corona-virus.

TikTok & Het Concertgebouw

TikTok is met 1,5 miljoen gebruikers het snelst groeiende social media netwerk van Nederland en zeer populair onder jongeren. Het platform draait om het playbacken van muziek, geluidseffecten en soundbites. Vanwege de muzikale kant van het netwerk zocht Het Concertgebouw contact met drie van de meest populaire en meest muzikale TikTokkers: Nova (17 jaar, 214.000 volgers) , Jesse (18 jaar, 288.000 volgers) en Quinten (15 jaar, 410.000 volgers). Samen namen ze verschillende video’s op in Het Concertgebouw. Binnen één dag bereikten de video's honderdduizenden kinderen met vele enthousiaste reacties tot gevolg. Jesse: “Echt uniek op deze locatie te mogen tiktokken! Weet zeker dat heel veel kinderen het gaaf vinden hier muziek te mogen maken, dus maak ook een video en meld je aan!”

"Meedoen aan het concours kan een mooie afleiding zijn voor kinderen in deze tijden."

Koninklijk Concertgebouw Concours

Jonge musici binnen alle muziekstijlen zijn welkom om deel te nemen aan het concours dat als doel heeft Het Concertgebouw toegankelijk te maken voor kinderen. Het is een concours voor alle kinderen is die muziek spelen of zingen. Of je nou net begonnen bent met muziekles of al jaren de sterren van de hemel speelt. Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt voor de twaalfde keer georganiseerd. Claudia Lotti, hoofd educatie: “Het concours is voor ons een prachtige manier om musicerende kinderen uit heel Nederland een podium te geven. Meedoen is een feest en een mooie afleiding in deze tijden. Met de workshop en masterclass kunnen we kinderen ook echt een extra motivatie geven om verder te gaan in de muziek.”

Meedoen via YouTube

Deelname is eenvoudig, meld je voor 30 april aan via concertgebouw.nl/concours en stuur een video in via YouTube. (De YouTube video kan eenvoudig thuis worden opgenomen met telefoon of andere camera.) Na de YouTube-ronde is er op 30 mei voor alle deelnemers een workshop (waarbij de TikTokkers ook aanwezig zullen zijn voor een meet & greet). De geselecteerde halve finalisten op 23 mei (onder voorbehoud) in de Kleine Zaal spelen. De grote finale is op 21 juni in Het Concertgebouw voor een jury met onder anderen dirigent Vincent de Kort (bekend van Maestro), violist Julia Philippens (Fuse) en bandoneonist Carel Kraayenhof..

Het Koninklijk Concertgebouw Concours staat open voor jong muzikaal talent uit heel Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vandenbroek Foundation.

Data (onder voorbehoud ontwikkeling Corona maatregelen)

  • 20 april deadline aanmeldingen
  • 23 mei Halve Finale
  • 30 mei Workshop
  • 6 juni Masterclass
  • 21 juni Finale

TikTokkers

De video's van Quinten, Jesse en Nova zijn enkele weken geleden al opgenomen, ruim voor de Cornona-maatregelen.

De cijfers tot nu toe:

Views: 135K

Likes: 39,5K

Reacties: 800

Een greep uit de honderden reacties van de kinderen:

- Hey, hier was ik vorige week met mijn klas

-Ik speel viool, misschien wil ik wel meedoen

- Ik was in het concertgebouw een tijd geleden

- Ik ga meedoen!

- Wauw dit is zo ontzettend goed

- Ik ben 8 maar kan wel gitaar spelen

- Ik kan drummen, dus ga kijken of ik kan meedoen

Video over het Concertgebouw Concours

https://youtu.be/TpdUBPuiP6o

Optreden in Het Concertgebouw? Zo doe je mee aan het Koninklijk Concertgebouw Concours!