Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Edsilia Rombley special guest bij From Southeast With Love in Het Concertgebouw

Het Concertgebouw staat op 5 juni in het teken van Amsterdam Zuidoost, presentatie Soundos El Ahmadi en Défano Holwijn, regie Jeffrey Spalburg. Uitzending via NTR op NPO3.

Zangeres Edsilia Rombley is special guest bij het concert From Southeast With Love op zondag 5 juni in Het Concertgebouw. Tientallen artiesten uit het cultureel rijke stadsdeel brengen deze avond een ode aan de liefde en aan ZuidOost.

Edsilia Rombley over From Southeast With Love: “Ik heb veel fijne herinneringen van mijn jeugd in Amsterdam Zuidoost. De buurt heeft een speciaal plekje in mijn hart, want in de Bijlmer woonde een tante van mij waar ik vaak bleef logeren. Dan sprak ik met mijn nichtjes af. Mijn tante nam mij vaak mee naar de markt, waar zij iedereen kende en met iedereen een babbeltje maakte!”

Op het podium staan naast Edsilia ook de swingende groepen La Rouge en Black Harmony, rapper Yung Nnelg, operazangeres Imara Thomas, de klassieke pianist Dywel Braaf en vele anderen. Alle artiesten treden op onder de begeleiding van het speciaal voor de gelegenheid samengestelde Southeast All Star Ensemble. Het concert wordt ook gepresenteerd door twee 'Zuidoosters', namelijk de bekende presentatoren en comedians Soundos El Ahmadi en Défano Holwijn. Het concert staat onder regie van cabaretier, comedian en regisseur Jeffrey Spalburg. De NTR zal het concert uitzenden via NPO3.

Bekijk de trailer van From Southeast With Love met Défano Holwijn.

Orville Breeveld, initiatiefnemer van het concert, is muzikant, producer, podcastmaker én adviseur van Het Concertgebouw. Hij maakte voor Het Concertgebouw de podcast Gemiste Sterren over zwarte componisten en adviseerde de gemeente Amsterdam over nieuwe straatnamen met de namen van zwarte componisten. From Southeast With Love is zijn droomproject. Als bewoner van Zuidoost kent hij de buurt als geen ander en vindt hij dat juist Zuidoost een avond in Het Concertgebouw verdient: ‘Er liggen grote uitdagingen voor het stadsdeel, denk aan criminaliteit – al weten de media dat wel heel makkelijk uit te lichten. Het is aan ons, creatievelingen uit Zuidoost, om een andere kant te laten zien en onszelf op de meest liefdevolle en verbindende manier neer te zetten.’ Lees hier een uitgebreid interview met Orville Breeveld over de achtergrond van dit project.

In de Grote Zaal is het podium voor onder andere La Rouge, operazangeres Imara Thomas, musicalster Edwin Jonker, hiphopartiest Young Nnelg, pianist Dywel Braaf en Black Harmony. Ze brengen vanuit Amsterdam Zuidoost de muziek van de liefde, aanwezig in elke cultuur, in elk muziekgenre, in het oeuvre van elke artiest. In From Southeast With Love is dit de verbindende factor. Bekende en minder bekende love songs; klassiekers en onontdekte parels. From Southeast With Love is een uniek concert waarin de verbinding van culturen, de muzikale rijkdom van Amsterdam en Zuidoost, én de liefde voor muziek wordt gevierd.

Als er iets is waar Amsterdam in uitblinkt, is het wel de levendigheid en verscheidenheid van mensen wier wortels over de hele wereld te vinden zijn. Met name Amsterdam Zuidoost is al decennialang een unieke kweekvijver voor een breed scala aan muzikaal toptalent. Toptalent dat inmiddels nationaal én internationaal actief is. Van Indiaas klassiek, hiphop en westers-klassiek tot fado, jazz en gospel. Om het concert zo toegankelijk mogelijk te maken zijn de tickets slechts € 15 tot € 25.

In de foyers rond de Grote Zaal wordt een kunstmarkt ingericht door Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) uit de Amsterdamse Poort. OSCAM richt zich op kunst, mode, design, ambacht en Amsterdam en haar ontwikkelingen, met de focus op jonge creatieven.

From Southeast With Love
5 juni 2022, 20.15 uur
Tickets vanaf € 15
https://www.concertgebouw.nl/fromsoutheastwithlove

Optredens door

Edsilia Rombley - zang
Imara Thomas - zang
Daisy Correia - zang
Edwin Jonker - zang
Dywel Braaf - piano
Anne Suzanne - zang/piano
Black Harmony - zang
Yung Nnelg - rap
Jimmy Ramphalmisser - piano/keyboard
Joancy - zang
La Rouge - zang
Soundos El Ahmadi - presentatie
Défano Holwijn - presentatie
Regie: Jeffrey Spalburg

Zuidoost Allstar Ensemble
Benny Alwart (basgitaar/contrabas/musical director)
Eddy Veldman (drums)
Avishai Darash (piano/keyboards)
Setish Bindraban (trompet/bugel)
Lorenzo Mignacca (trompet/arrangeur)
Sanne Landvreugd (saxofoon)
Cherish Snijders (percussie)
Avi Kishna (sarod)
Orville Breeveld (gitaar)
Shauntell Baumgard (viool)
Gideon Nelissen (viool)
Yannick Hiwatt (viool)
Ian de Jong (altviool)
Steven Bourne (cello)
Tahirah Sabajo (achtergrondzang)
Talita Angwarmasse (achtergrondzang)

Met dank aan: Gemeente Amsterdam / Stadsdeel Zuidoost, NTR, Radio mArt, OSCAM, Amsterdam UMC, Wonam, Zuidoost City.