Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Eliades Ochoa (Buena Vista Social Club®) in Het Concertgebouw

Ster van Buena Vista Social Club®️ komt met exclusieve show naar Amsterdam

Eliades Ochoa komt naar Het Concertgebouw

Ster van Buena Vista Social Club®️ komt met exclusieve show naar Amsterdam

Amsterdam, 29 mei 2023Eliades Ochoa, voormalig gitarist en zanger van de Buena Vista Social Club®, keert terug naar Het Concertgebouw met zijn nieuwe album Guajiro. Met het openingsnummer Chan Chan van het iconische groepsalbum uit 1997 werd Eliades wereldberoemd. Na een optreden in 2014 in Het Concertgebouw als onderdeel van de wereldwijde ‘ADIOS TOUR’ komt hij dit najaar terug met zijn eigen band. De 76-jarige muzikant combineert voor zijn concert op 1 oktober Cubaanse klassiekers met nieuwe eigen muziek: ‘Elk nummer vertelt iets over mijn geschiedenis.’

Op het podium gaat Eliades Ochoa altijd gekleed in het zwart, inclusief een grote cowboyhoed en -laarzen. Het leverde hem bijnamen op als ‘the man in black’ en ‘de Cubaanse Johnny Cash’. Voor dat laatste hoef je ook in zijn muziek niet ver te zoeken naar de overeenkomsten.

Eliades Ochoa is wereldwijd bekend en geliefd als een van de oorspronkelijke leden van de Buena Vista Social Club®. Hij zong de iconische opener Chan Chan van het - inmiddels klassieke - eerste album van de Buena Vista Social Club®. Toendertijd was Eliades het jonge wapen van de club. Toegegeven, hij was toen reeds vijftig en leidde al 18 jaar de in Cuba beroemde band Cuarteto Patria. Maar hij was nog een jongeman vergeleken met legendarische veteranen als Compay Segundo en Ibrahim Ferrer, legendes die al vóór Ochoa's geboorte de sterren van de hemel speelden. En met wie hij onvergetelijke duetten aanging op klassieke nummers als Candela en het reeds genoemde Chan Chan.

Na Buena Vista bracht Ochoa negen albums uit, won hij vier Latin Grammy's en ontving hij een Grammy-nominatie voor Afrocubism (2010). In mei 2023 verscheen zijn nieuwe album Guajiro. Hierop laat de 'Cubaanse Johnny Cash' wederom horen dat hij een unieke stem is met een eigen stijl en geluid. Diepgeworteld in de Cubaanse traditie maar met een aantrekkingskracht die tijdloos en universeel is. 'Het is een andere fase in mijn leven dan toen we Buena Vista maakten,' vertelt Ochoa.

In 2013 en 2014 trad Eliades met het Orquesta Buena Vista Social Club® op in Het Concertgebouw. Het concert in de zomer van 2013 werd voor duizenden bezoekers live gestreamd in het Erasmuspark in Amsterdam. Dat zomerconcert is terug te kijken via de website van Het Concertgebouw.

Eliades Ochoa - Star of Buena Vista Social Club®️

Zondag 1 oktober 2023, 20.15 uur

Kaarten vanaf € 29 via de website van Het Concertgebouw. De kaartverkoop start per direct.