Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Elvis Costello met Steve Nieve in Het Concertgebouw

Exclusief concert in Nederland op 26 september

Elvis Costello zal op dinsdag 26 september optreden in Amsterdam. De 68-jarige singer-songwriter met meer dan 32 albums op zijn naam komt samen met zijn muzikale partner, pianist Steve Nieve, voor een intiem duo-concert naar Het Concertgebouw. Hiermee keert de Britse zanger precies dertig jaar na zijn vorige optreden terug naar het podium van de Grote Zaal. De kaartverkoop voor het concert start 10 maart om 10.00 uur via de website van Het Concertgebouw.

Elvis Costello is een van de meest iconische muzikanten van onze tijd. Met meer dan vijftig jaar ervaring in de muziekindustrie heeft hij vele awards gewonnen en talloze hits geproduceerd, waaronder She, I Want You en Alison. Zijn muzikale stijl is uniek en hij heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de rockmuziek.

Costello is nog steeds zeer actief met vele muzikale projecten en tours. 2023 startte hij met een residency op Broadway met 100 songs and more over 10 nights, gevolgd door een tournee in Australië. Dit najaar doet de Britse zanger de grote klassieke concertzalen in Europa aan, onder andere het Palau de la Música in Barcelona en het Helsinki House of Culture. Voor zijn concert in Nederland met zijn vaste pianist ‘professor Nieve’ koos Elvis Costello voor Het Concertgebouw in Amsterdam.

Elvis Costello in Het Concertgebouw

De Britse rocker trad tijdens een uitstapje naar de wereld van de klassieke muziek al eerder op in Het Concertgebouw. In 1993 gaf hij samen met het illustere The Brodsky Quartet een concert in de Grote Zaal waarbij ze samen zijn ‘Juliet Letters’ ten gehore brachten. Een groot succes, aldus Hester Carvalho in NRC: 'Pas na twee uur spelen, drie staande ovaties en verschillende toegiften (..) begon Costello hees te worden.'

Ook schreef Elvis Costello zo'n zeshonderd nummers voor andere artiesten, waaronder vijftien stuks in samenwerking met Paul McCartney. Zijn meest langlopende samenwerking was met Burt Bacharach, van hun eerste nummer God Give Me Strength in 1995 tot en met zeer recent voor zijn overlijden. De hoogtepunten van hun gezamenlijk oeuvre zijn begin dit jaar gepresenteerd op een nieuw dubbel-album The Songs of Bacharach & Costello.

Elvis Costello won Grammy’s, voor I Still Have that Other Girl en Look Now. Ook won hij twee Edison Awards en is hij opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en de Rock and Roll Hall of Fame. Ook ontving Costello twee eredoctoraten, van de Universiteit van Liverpool en van het New England Conservatory in Boston.

Elvis Costello & Steve Nieve In Concert

26 september 2023, 20.15 uur

Kaarten vanaf € 55 via de website van Het Concertgebouw, vanaf vrijdag 10 maart om 10.00 uur.