Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Ernst Jansz in Concert in de Kleine Zaal

Op zaterdag 23 april treedt singer-songwriter Ernst Jansz op in de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. In Ernst Jansz in Concert brengt de zanger een gevarieerde mix van liedjes uit zijn lange muzikale loopbaan van bijna vijf decennia. Voor Jansz, die als jongen ooit droomde van een pianocarrière in de klassieke muziek, is dit zijn debuut in Het Concertgebouw.

Ernst Jansz schreef in de jaren tachtig van de vorige eeuw geschiedenis als lid van Doe Maar, maar maakte al in de jaren zestig en zeventig muziek met CCC Inc., de huisband van de Amsterdamse poptempel Paradiso. In de jaren ná het overweldigende succes van Doe Maar begeleidde en produceerde Jansz vooral andere grootheden als Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Daarnaast schreef hij filmmuziek en boeken, en maakte hij diverse soloplaten. In 2010 verraste Ernst Jansz met een cd met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan.

Jansz laat zich in Ernst Jansz in Concert van een veelzijdige kant zien. Hij vertolkt intieme, melancholische liedjes van eigen hand, vertalingen van nummers van anderen én enkele nummers uit zijn Doe Maar-periode. In mei 2016 geeft Ernst Jansz samen met alle oud-bandleden van Doe Maar drie concerten in de Ziggo Dome. Ook treedt de band op tijdens Pinkpop.

Zaterdag 23 april 2016, Kleine Zaal 20.15 uur
Ernst Jansz in Concert
Ernst Jansz (zang)
Guus Paat (gitaren)
Richard Wallenburg (bas)
Aili Deiwiks (viool)

Foto: Ernst Jansz © Hugo Rikken

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl