Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Europese tournee met Barbara Hannigan en LUDWIG van start in Het Concertgebouw

Canadese sopraan zingt én dirigeert persoonlijk muziekproject

Op maandag 4 december gaat in Het Koninklijk Concertgebouw de Europese concerttournee van sopraan en dirigent Barbara Hannigan en collectief LUDWIG van start. Titel van de tournee is Crazy Girl Crazy, ontleend aan George Gershwins musical Girl Crazy uit 1930. Hannigan liet van dit werk een nieuwe suite maken die zij zelf zingt én dirigeert. Ook te horen is de suiteversie van een van Hannigans grootste operavertolkingen: Alban Bergs Lulu.

De internationaal gevierde sopraan Barbara Hannigan breidde enkele jaren geleden haar loopbaan als zangeres uit met een zeer succesvol debuut als dirigent. Het bracht de Canadese in 2014, samen met collectief LUDWIG, naar de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Het programma dat zij presenteerden werd prompt onderscheiden met de Ovatie 2014 voor het beste concertprogramma van dat jaar.

De samenwerking tussen Barbara Hannigan en LUDWIG is een hechte, waarbij zangeres/dirigent en musici samen deel uitmaken van het collectief. Het collectief, dat graag ongebaande muzikale paden bewandelt, manifesteert zich bij optredens in diverse samenstellingen: van klein ensemble tot groot orkest met koor.

Voorafgaand aan het concert van 4 december wordt om 19.45 uur in de Spiegelzaal de film Music is music vertoond. In deze korte Engelstalige film portretteert filmmaker Mathieu Amalric sopraan Barbara Hannigan en brengt hij het repetitieproces voor haar album en tournee Crazy Girl Crazy in beeld. Toegang gratis op vertoon van uw concertkaart.

Maandag 4 december 2017, Grote Zaal 20.15 uur

Barbara Hannigan - sopraan/dirigent
LUDWIG
Debussy - Syrinx, L. 129
Schönberg - Verklärte Nacht
Berg - Lulu Suite
Gershwin - Girl Crazy (in een arrangement voor sopraan en orkest van Bill Elliot)

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

----

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl