Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Jeangu

Exclusief akoestisch concert Jeangu Macrooy in Het Concertgebouw 

Slechts 400 kaarten beschikbaar

Singer-songwriter Jeangu Macrooy komt dit voorjaar naar Het Concertgebouw met een exclusief akoestisch concert. Dit is de enige show van Macrooy in 2024 naast zijn hoofdrol in de musical Jesus Christ Superstar onder regie van Ivo ten Hove. Samen met pianist Patrick Rugebregt en drie vocalisten van het ZO! Gospel Choir zal hij op 23 mei 2024 nummers van zijn drie studioalbums en van zijn nog te verschijnen vierde album ten gehore brengen. Voor dit concert kiest hij voor de intieme Kleine Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 16 februari om 10.00 uur. Er zijn slechts 400 kaarten beschikbaar.

Jeangu Macrooy's muzikale reis begint wanneer hij op dertienjarige leeftijd zijn eerste gitaar krijgt en zelf liedjes begint te schrijven. In 2014 verhuist hij vanuit Suriname naar Nederland, waar zijn door Perquisite geproduceerde debuutalbum High On You in 2017 verschijnt. Hij wordt een bekend gezicht op de Nederlandse TV, wordt genomineerd voor een Edison en schittert op prominente podia en festivals zoals Paradiso, Lowlands en North Sea Jazz. Zijn derde album Summer Moon (2022) combineert het soulvolle geluid van zijn debuutalbum met invloeden van elektronische muziek en disco. Zijn nieuwste single Space werd uitgeroepen tot zijn vierde Radio 2 TopSong.

Macrooy treedt sinds 2017 regelmatig op in Het Concertgebouw. Tijdens de coronapandemie was hij onderdeel van de Empty Concertgebouw Sessions. Ook nam hij akoestische versie's van zijn songfestivalnummers Grow en Birth Of A New Age op in Het Concertgebouw.

Jeangu Macrooy 

23 mei 2024, 20.15 uur 

Het Concertgebouw, Kleine Zaal 

Kaarten vanaf € 25 zijn op vrijdag 16 februari vanaf 10:00 verkrijgbaar.

Empty Concertgebouw Session Jeangu Macrooy