Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Fay Claassen & friends brengen jazzy ode aan het Nederlandstalige lied

Dutch Songbook met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Op maandag 1 oktober presenteren zangeres Fay Claassen en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw de première van Dutch Songbook. In deze ode aan de Nederlandse liedkunst vertolkt Claassen, samen met muzikale vrienden Rob de Nijs, Eric Vloeimans, Cor Bakker, Benjamin Herman én een surprise guest, Nederlandstalige nummers in verrassende (jazz)arrangementen.

Dutch Songbook, een initiatief van Fay Claassen zelf, komt tot stand in nauwe samenwerking met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Onder leiding van bandleider/arrangeur Rob Horsting speelt deze swingende bigband iconisch repertoire van onder anderen Ramses Shaffy, Doe Maar en Herman van Veen. In dit jazzy theaterconcert laten Fay Claassen en de musici horen hoe er nieuwe muziek ontstaat als zij hun stempel drukken op bekende composities met Nederlandstalige -en hier en daar ook Engelstalige- teksten.

Fay Claassen
Zangeres Fay Claassen behoort tot de top van de Europese jazz-scene. Ze wordt geroemd om haar lyrische improvisaties en ontroerende vertolkingen van bekend en minder bekend jazzrepertoire. Voor haar album Luck Child won Claassen een Edison Vocaal én de Edison Publieksprijs. Op haar album Dutch Songbook, dat begin deze maand verscheen, zingt Fay Claassen voor het eerst Nederlandstalig. Dutch Songbook is tot eind oktober door het hele land te zien als theaterconcert.

Maandag 1 oktober 2018, Grote Zaal 20.15 uur
Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Fay Claassen - zang
Rob de Nijs - zang
Eric Vloeimans - trompet
Cor Bakker - piano
Benjamin Herman - saxofoon
Surprise Guest - zang

Video: Concertgebouw Sessions met Fay Claassen
Foto: Fay Claassen © Stef Nagel

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669
e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl