Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Feestelijke heropening oude hoofdentree Concertgebouw

Officiële opening op 2 september door Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media - Concertgebouw OPEN, gratis concerten voor jong en oud

Het Concertgebouw viert de heropening van de oude hoofdentree aan het Museumplein met de Concertgebouw OPEN. De renovatie van de Museumpleinentree onder leiding van architect Evelyne Merkx is deze zomer succesvol afgerond. De staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu, verricht de officiële heropening op 2 september en geeft daarmee het startsein voor Concertgebouw OPEN. Bezoekers van jong tot oud zijn deze dag van 12.00 tot 18.00 uur welkom voor een muzikale tour door Het Concertgebouw met verrassende miniconcerten in alle zalen en gangen. Toegang is gratis na reservering op de website van Het Concertgebouw.

Met de heropening van de oude hoofdentree vindt Het Concertgebouw weer aansluiting bij het Museumplein, een langgekoesterde wens van de organisatie. Architect Evelyne Merkx is verantwoordelijk voor het ontwerp: ‘Je wilt dat ook van de buitenkant zichtbaar is: hier gebéúrt het.’ In een uitgebreid interview op Concertgebouw Ontdek vertelt zij over het ontwerpproces en de vervolgstappen.

Dankzij een uitgekiende planning kon de renovatie plaatsvinden zonder onderbrekingen aan repetities of concerten in de Grote Zaal. Het eindresultaat is een vernieuwde multifunctionele entreefoyer met veel licht en drie grote openslaande deuren. Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media, verricht de officiële opening op 2 september.

Concertgebouw OPEN: miniconcerten van onder anderen Jeangu Macrooy, Izaline Calister, Annelie en het Sweelinckorkest

Het ontdekken van Het Concertgebouw als gebouw én de veelzijdigheid van muziek staan centraal bij Concertgebouw OPEN. Bezoekers mogen vrij ronddwalen door de zalen gangen en foyers van Het Concertgebouw. Voor kinderen is er een familieconcert van Izaline Calister en Thijs Borsten. In de Grote Zaal speelt het oudste symfonieorkest van Amsterdam met misschien wel de jongste orkestleden: het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck. In de Kleine Zaal presenteren pianist Djuwa Mroivili en bassist James Oesi een intiem programma met kamermuziek. In de Spiegelzaal klinken de neoklassieke klanken van Annelie en Challem. Ook maken de indie-band Ão en singer-songwriter Jeangu Macrooy hun opwachting. Via de audiotour kunnen bezoekers de geheimen van het gebouw zelf ontdekken. Voor de jongste muziekliefhebbers is er een instrumententuin om verschillende instrumenten uit te proberen. Tot slot worden bezoekers tijdens hun tocht door het gebouw muzikaal verrast door verschillende musici.

Concertgebouw OPEN

2 september 2023 12.00-18.00 uur

Reserveer een gratis ticket via www.concertgebouw.nl/open

De renovatie van de oude hoofdentree is mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en Stichting Edwin Bouw Fonds.

Mediamoment: opening Museumpleinentree door Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media 11:45 uur.

Neem voor meer informatie contact op met Jacob van der Vlugt, Manager Pers & PR +31 20 5730 478 of pers@concertgebouw.nl.