Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Finalisten Koninklijk Concertgebouw Concours 2015 bekend

Jong muzikaal talent strijdt om KCC Trofee

Op zondag 21 juni 2015 vindt de finale plaats van Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2015 voor jonge musici van 9 tot 14 jaar. Na de halve finale in mei zijn zes finalisten door de jury geselecteerd voor de finaledag op 21 juni. Dit zijn:

Tim de Vries uit Zaandam, 14 jaar, viool
Reinier Wink uit Den Haag, 12 jaar, cello
Benjamin Farber uit Amstelveen, 12 jaar, altsaxofoon
Anuschka Pedano uit Zoetermeer , 14 jaar, altviool
Frank Monster uit Puttershoek, 14 jaar, piano
Nathan Schaumann uit Wassenaar, 14 jaar, piano

Ter voorbereiding op de finale van 21 juni krijgen de finalisten op zaterdag 13 juni een (besloten) masterclass van celliste Quirine Viersen. Zij besteedt in deze masterclass aandacht aan podiumpresentatie, de wisselwerking tussen musicus en publiek en het effect van fantasie op het musiceren.

De eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours op 21 juni bestaat uit een Trofee, een optreden in de Kleine Zaal tijdens het Prijswinnaar Lunchconcert op woensdag 21 oktober 2015 en een geldbedrag van €1.000,- te besteden aan muzikale ontwikkeling. De finale wordt gepresenteerd door Lisa Wade, onder meer bekend van het TV-programma Klokhuis.

De jury van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2015 bestaat uit Sven Arne Tepl (altviool), Candida Thompson (viool), Hannes Minnaar (piano), Bram van Sambeek (fagot) en Gideon den Herder (cello).

Het Concertgebouw wil met dit nationale concours jong muzikaal talent een professioneel podium bieden. Het concours is de opvolger van de Concertgebouw Talentenjacht, die succesvolle winnaars kende als Lucie Horsch (blokfluit, 2009) en Aidan Mikdad (piano, 2013). Nikola Meeuwsen (piano) was in 2014 de eerste winnaar van het concours in zijn huidige vorm.

Belangrijke data Koninklijk Concertgebouw Concours 2015
Zaterdag 13 juni 2014 - Masterclass voor geselecteerde finalisten (besloten)
Zondag 21 juni 2014 - Finale KCC, Kleine Zaal 15.00 uur (kaartverkoop via concertgebouw.nl)

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

Foto: Anuschka Pedano © Ronald Knapp
Foto: Benjamin Farber © Ronald Knapp
Foto: Frank Monster © Ronald Knapp
Foto: Nathan Schaumann © Ronald Knapp
Foto: Reinier Wink © Ronald Knapp
Foto: Tim de Vries © Ronald Knapp

---
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl