Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Grootste culturele jongerenvereniging van Nederland viert 21-jarig bestaan

Entrée viert jubileum met Perquisite & FUSE, de filmpremière van Paolo Sorrentino's 'Youth' en een slaapfeestje

Entrée, de jongerenvereniging van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, bestaat 21 jaar. Op vrijdag 9 oktober viert zij dit met De Nacht van Entrée in Het Concertgebouw. Op het programma staan een bijzondere samenwerking tussen Perquisite & FUSE, de première van 'Youth' de nieuwste film van regisseur Paolo Sorrentino en een heus slaapfeestje in de stijlvolle Spiegelzaal.

Muzikale verrassingen en een slaapfeestje
De Nacht van Entrée is een nacht vol muzikale verrassingen. Strijkersensemble FUSE trapt af in de Kleine Zaal met een concert waarin de muziek van Perquisite – o.a. bekend van hiphop duo Pete Philly & Perquisite – centraal staat. Naast Perquisite's Strijkkwartet No. 1, brengt FUSE samen met Kris Berry, Renske Taminiau en Tjeerd Bomhof de muziek die Perquisite samen met hen maakte ten gehore. De arrangementen zijn speciaal voor deze avond geschreven.
Aansluitend gaat de nieuwste film van Paolo Sorrentino, regisseur van Oscar winnaar La Grande Bellezza, met de toepasselijke titel Youth (La Giovinezza) in première. In deze film kijken twee jeugdvrienden, gespeeld door Michael Caine en Harvey Keitel, terug op hun veelbewogen carrières als dirigent en filmregisseur. De film is vanaf 29 oktober in de bioscopen te zien.
Bezoekers met een speciaal 'slaapkaartje' mogen bij grote uitzondering de nacht doorbrengen in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Voor het slapengaan krijgen ze nog een nachtelijke rondleiding en leest dichter Justin Samgar hen een verhaaltje voor. De volgende ochtend worden de logés gewekt door twee musici van het Koninklijk Concertgebouworkest met vioolmuziek en een ontbijt op bed.

Over Entrée
Entrée is in 1994 opgericht en is met 7.000 leden de grootste culturele jongerenverenging van Nederland. Met de start van elk nieuwe studiejaar weten honderden studenten Entrée te vinden. Iedereen onder de 30 jaar kan lid worden. Voor € 15 per jaar kunnen leden naar zo'n 200 geselecteerde concerten voor € 10 per kaartje. Voor datzelfde bedrag kan men een introducé meenemen.
Entrée heeft succesvolle events op haar naam staan, zoals Trouw at Concertgebouw met o.a. Henrik Schwarz en Darkside en het terugkerende Koninginnenachtconcert waarbij o.a. José James en Fink het podium deelden met het Concertgebouworkest. Meer informatie: www.jouwentree.nl


De Nacht van Entrée – vrijdag 9 oktober 2015
Concert, aanvang 20.15 uur: FUSE speelt Perquisite - Strijkkwartet No. 1 + werk met Kris Berry, Renske Taminiau, Tjeerd Bomhof
Film, aanvang 22.30 uur: Paolo Sorrentino - Youth - distributie door Paradiso Filmed Entertainment
Sleepover, aanvang 01.00 uur (kaarten voor de sleepover zijn uitverkocht)

Meer informatie en kaartverkoop De Nacht van Entrée: www.concertvrienden.nl/de-nacht-van-entree

Entréeprijs: Concert: €10,00 (leden) / €15,00 (niet-leden) Film + concert: €20,00 (leden en Cinevillepashouders) / €27,50 (niet-leden) Kaarten voor de sleepover zijn uitverkocht.

---------------------------------

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Entrée en De Nacht van Entrée kunt u contact opnemen met Micha Windgassen, marketeer van Entrée, via 06-15229256 of marketing@jouwentree.nl
Via deze link kunt u beeldmateriaal downloaden: het campagnebeeld van De Nacht van Entree, het logo van Entrée, foto's van Perquisite en FUSE en de filmposter van Youth. Bekijk hier de viral ter aankondiging van De Nacht van Entree.

Voor informatie en/of beeldaanvragen over Youth kunt u contact opnemen met Paradiso Filmed Entertainment via 020-6159222 of info@paradisofilms.nl.