Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Grote Pianisten in Het Concertgebouw: Lang Lang, Yuja Wang, Anna Fedorova, Grigory Sokolov, Martha Argerich en vele anderen

Voorjaar in het teken van de piano met 12 recitals en concerten.

Het Concertgebouw zet dit voorjaar de piano in de spotlights: de komende drie maanden zijn er maar liefst 12 recitals en concerten door 14 toppianisten in de Eigen Programmering. Wereldster Lang Lang komt volgende week langs met zijn interpretatie van één van de pianomonumenten: Bachs Goldberg-variaties. In mei volgen twee van de grandes dames van de piano: Martha Argerich en Maria João Pires. Maar ook de spraakmakende superster Yuja Wang, de Poolse meesterpianist Krystian Zimerman en de Turkse pianist/componist Fazil Say komen met een recital naar Amsterdam.

De Oekraïense pianiste Anna Fedorova voltooit haar Rachmaninoffreis die haar wereldfaam gaf met miljoenen kijkers op YouTube met Rachmaninoffs Vierde pianoconcert. Natuurlijk is er ook ruimte voor jong talent, namelijk Isata Kanneh-Mason. Zij is één van de jonge sterren van het huidige seizoen van Het Concertgebouw en tourt als Rising Star langs de grote Europese concertzalen. Het seizoen wordt op zondag 12 juni afgesloten door één van de allergrootsten, de eigenzinnige Russische grootmeester Grigory Sokolov.

Naast de traditionele recitals presenteert Het Concertgebouw ook een nieuw concept: Piano Nights. Deze avond is opgezet als de ultieme introductie bij pianomuziek in Het Concertgebouw. Het publiek krijgt in de Grote Zaal een double bill: één pianist uit het neo-klassieke genre, en één uit de klassieke muziek. Op 18 mei zijn dat Douwe Eisenga, bekend van zijn hit For Mattia. De eigen compositie van de Friese pianist is enorm populair op Spotify en was afgelopen jaar de grootste stijger in de NPO Radio 4 Klassieke Top 400. Na de pauze vervolgt Piano Nights met Hannes Minnaar die Bach speelt.

Bekijk hier de complete concertagenda pianoconcerten en recitals

19 april - Lang Lang in Bachs Goldberg-variaties

7 mei - Grote Pianisten in de Kleine Zaal: Yeol Eum Son met Janáček, Stravinsky en Lekeu

8 mei – Het Zondagochtend Concert: Martha Argerich en Polina Leschenko in Poulencs dubbelconcert

15 mei - Grote Pianisten: superster Yuja Wang met onder meer Beethoven, Kapustin en Skrjabin

18 mei - Piano Nights: Hannes Minnaar & Douwe Eisenga

25 mei - Grote Pianisten: Fazil Say in Schubert, Beethoven en nieuw eigen werk

22 mei - Grote Pianisten: Maria João Pires speelt Schubert, Debussy en Beethoven

29 mei – Het Zondagochtend Concert: Anna Fedorova speelt Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 4

29 mei - Grote Pianisten: Krystian Zimerman met partita's van Bach en preludes van Szymanowski

8 juni - Rising Stars: pianiste Isata Kanneh-Mason solo

11 juni – Klassieke Meesterwerken: Nikolai Lugansky in Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 1

12 juni - Grote Pianisten: Grigory Sokolov met Schumanns Kreisleriana