Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Hans Wijers volgt Alexander Rinnooy Kan op als voorzitter Raad van Commissarissen Concertgebouw

Hans Wijers is vandaag door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw N.V. Hij volgt in deze functie Alexander Rinnooy Kan op, die na 12 jaar het voorzitterschap overdraagt. Hans Wijers trad in 2008 toe tot de RvC van Het Concertgebouw als lid en voorzitter van de financiële commissie.

Hans Wijers (Oostburg, 1951) studeerde economie in Groningen en promoveerde in 1982 aan de Erasmus Universiteit tot doctor in de economie. Tussen 1994 en 1998 was Hans Wijers minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok. Daarna was hij senior partner bij de Boston Consulting Group. Tussen 2003 en 2012 was hij bestuursvoorzitter bij het chemieconcern AkzoNobel.
Behalve bij Het Concertgebouw is Hans Wijers onder andere ook voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Heineken. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de RvC bij Shell, voorzitter van de Vereniging Natuurmonumenten en voorzitter van de Raad van Commissarissen van AFC Ajax N.V.

Hans Wijers: “Het Concertgebouw is een van de beste concertzalen van de wereld. De grootste musici kijken ernaar uit daar te mogen optreden. Het is voor mij dan ook een grote eer om in deze positie een bijdrage te mogen leveren aan dit Nederlandse icoon.“

Tegelijk met Alexander Rinnooy Kan treedt ook Lilian Gonçalves-Ho Kang You af als commissaris van Het Concertgebouw na een maximale termijn van 12 jaar.

Na de benoeming van Hans Wijers tot voorzitter is de samenstelling van de Raad van Commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw N.V. per 8 juni 2015 als volgt:
Dr. G.J. Wijers, voorzitter
Mr. G.V.H. Doeksen
Mevr. prof. dr. L.J. Gunning-Schepers
Mr. drs. B. Habets
Mr. C.P.A.J. Leenaars
Mevr. mr. M.J. Oudeman
Ir. drs. J. van der Veer
Prof. mr J.W. Winter

Foto: Hans Wijers
---
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl