Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Her Majesty, Izaline Calister en Lilian Farahani in nieuwe serie Empty Concertgebouw Sessions

Het Concertgebouw presenteert samen met Van Lanschot Kempen een nieuwe serie concerten vanuit een leeg Concertgebouw

Het Concertgebouw heeft alle geplande concerten met publiek tot en met 15 december moeten annuleren vanwege de coronamaatregelen. Om het publiek toch te bedienen met concerten organiseert Het Concertgebouw net als in het voorjaar tijdens de lockdown een serie concertstreams vanuit een lege zaal. Singer-songwriter Izaline Calister treedt 12 november op, gevolgd door Her Majesty en sopraan Lilian Farahani. Hoofdsponsor Van Lanschot Kempen maakt deze serie Empty Concertgebouw Sessions net als in het voorjaar mogelijk. De streams zijn elke donderdag om 18.00 uur te bekijken via de website en socialmediakanalen van Het Concertgebouw én via de website van mediapartner Het Parool.

Empty Concertgebouw Sessions

Wat afgelopen voorjaar als ad hoc initiatief begon groeide vervolgens, ondersteund door hoofdsponsor Van Lanschot Kempen, al snel uit tot de Empty Concertgebouw Sessions. Met de lege Grote Zaal als achtergrond heeft de onlineserie een grote symboliek voor de status van Het Concertgebouw en de gehele cultuursector in deze moeilijke periode. De serie gestreamde concerten bereikte meer dan een miljoen kijkers. Daarnaast bracht Het Concertgebouw het afgelopen jaar twee grote online evenementen: het Mahler Festival Online in mei en het Beethoven Festival Online afgelopen week. In het kader van deze Beethovenweek bracht het Van Baerle Trio het Pianotrio in D groot ten gehore als onderdeel van de Sessions.

Van een uitverkochte naar een lege zaal voor Izaline Calister

Singer-songwriter Izaline Calister keek enorm uit naar de bijzondere avond 'Ode aan Wim Statius Muller', waarbij zij eind oktober zou optreden in een uitverkochte Grote Zaal. Ze heeft ook enorm veel zin in de Empty Concertgebouw Session waarin ze samen met pianist Thijs Borsten en celliste Amber Docters van Leeuwen online optreedt op 12 november om 18.00 uur: ’Super om te doen en heel gezellig, maar… Ik mis het publiek!

Her Majesty met akoestische set

Naar aanleiding van het vijftigjarige bestaan van het album Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young speelt Her Majesty een speciale akoestische set. De band met topmuzikanten uit de Nederlandse pop/rock en tevens vaste gast in tv-programma ‘M’ zal op 19 november een aantal classic folk/countrynummers ten gehore brengen. ‘Geweldig om dit jaar toch nog deze muziek in Het Concertgebouw te kunnen spelen. We zouden afgelopen zomer optreden, maar dat gaan we volgend jaar inhalen’, aldus bandlid Jelle Paulusma.

Sopraan Lilian Farahani

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani is normaal gesproken te vinden in operahuizen over de hele wereld. Zo zong Lilian afgelopen zomer nog op het prestigieuze Festival International d'Art Lyrique d'Aix-en-Provence. Het Concertgebouw schoof haar naar voren als één van de gezichten van het concertseizoen 2020-2021. Helaas kan haar recital in de Kleine Zaal op 27 november geen doorgang vinden. De Empty Concertgebouw Session op 26 november grijpt ze dan ook met beide handen aan: 'In de Empty Concertgebouw Session kan ik mijn favoriete stukken ten gehore brengen uit de verschillende programma's die ik bedacht had. Ik kijk enorm uit naar dit optreden!'

Van Lanschot Kempen en Het Concertgebouw

Sinds 2018 is Van Lanschot Kempen de hoofdsponsor van Het Concertgebouw. ‘Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek’ is het motto van de samenwerking. ’We are delighted that the Concert Gebouw has decided to continue with the Empty Concert Gebouw sessions. We salute the spirit that underpins this decision. We are delighted to play our small part in this process. We hope that music will lift your spirits in these dark winter months and wonder about what there might be. As they saying goes “ where there is music, there is life and where there is life, there is hope', zegt Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen. Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: ’Van Lanschot Kempen toont zich wederom een geweldige partner door Het Concertgebouw in staat te stellen verschillende projecten mogelijk te maken zoals de nieuwe podcast Praten over Muziek en de Empty Concertgebouw Sessions. Dankzij Van Lanschot Kempen kunnen we ook in deze tijd onze concerten naar ons publiek toebrengen.’

De Empty Concertgebouw Sessions zijn te zien via de website van Het Concertgebouw en mediapartner Het Parool en het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van Het Concertgebouw.

  • 12 november – Izaline Calister
  • 19 november - Her Majesty
  • 26 november - Lilian Farahani