Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Heropening Het Concertgebouw op 11 juni

Amerikaanse stersopraan Joyce DiDonato komt naar Amsterdam voor heropening Het Concertgebouw – 9 openbare concerten in maand juni van o.a. Concertgebouworkest en Van Baerle Trio

Het Concertgebouw in Amsterdam heropent de deuren voor publiek op 11 juni 2021 na een sluiting van bijna acht maanden met twee feestelijke concerten. De aangekondigde versnelde versoepelingen maken het mogelijk dat Het Concertgebouw in de maand juni meerdere concerten organiseert. De sopraan Joyce DiDonato geeft op 11 juni in de Grote Zaal het eerste concert. De Amerikaanse zangeres brengt een programma met onder andere muziek van Mahler, Ellington en Händel. Het Amsterdamse Van Baerle Trio zal hierna op 16 juni een concert. Daarnaast presenteren onder andere het Concertgebouworkest en jongerenvereniging Entrée ook concerten in de maand juni. De kaartverkoop voor de concerten start vrijdag 4 juni 10.00 uur op www.concertgebouw.nl.

Algemeen directeur Simon Reinink: ‘Fantastisch dat we weer open gaan!’

Concertgebouwdirecteur Simon Reinink kijkt uit naar de heropening: ‘Het was snel schakelen na de aankondigingen van afgelopen vrijdag, maar we zijn ontzettend blij dat we weer openbare concerten mogen organiseren! En het is natuurlijk fantastisch dat een internationale ster als Joyce DiDonato het eerste concert zal geven en het Amsterdamse Van Baerle Trio het tweede concert.‘ De Amerikaanse stersopraan brengt samen met haar pianist Craig Terry een aangepaste versie van haar programma Songplay waarin ze de veelzijdigheid van de vocale muziek toont met liederen van Gustav Mahler tot en met Duke Ellington.

Voor deze twee concerten in de Eigen Programmering (Van Baerle Trio en Joyce DiDonato) kiest Het Concertgebouw ervoor om het aantal bezoekers te beperken tot het maximale aantal (250 personen t.o.v. 1974 plaatsen) dat zonder toegangstest mag worden toegelaten.* Voor de gelegenheid wordt de zaal in de 1888-opstelling gezet, vergelijkbaar aan de opstelling bij de opening van Het Concertgebouw in 1888, waarbij de gebruikelijke rijen stoelen worden vervangen door losse stoelen aan ronde tafeltjes.

Vizier op de zomer en het najaar

Het Concertgebouw organiseert normaal gesproken tot wel 750 concerten per jaar in de verschillende zalen. De organisatie richt zich na een jaar van annuleringen, concertstreams en en enkele testconcert, op de zomer en het najaar. In de BankGiro Loterij ZomerConcerten presenteert Het Concertgebouw 35 concerten. De serie zomerconcerten met onder anderen Danny Vera, Yuja Wang en Her Majesty is reeds voor 70% uitverkocht. En direct daarna staat de agenda in het najaar ook vol met concerten, met meteen in de maand september jazztrompettist Wynton Marsalis en violist Janine Jansen.

Programma Het Concertgebouw juni 2021

11 juni - Joyce DiDonato (19.00 en 21.15 uur), Eigen Programmering

16 juni – Van Baerle Trio (19.00 en 21.15 uur), Eigen Programmering

19 juni – Concertgebouworkest (21.15 uur)

23 juni – Helikon Kwartet (20.15 uur)

26 juni – Entrée Triple 20 (19.00 en 21.15 uur)

29 juni – Julia Ashkenazy (18.30 uur)