Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw annuleert Mahler Festival 2021

In overleg met de betrokken orkesten annuleert Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam het geplande Mahler Festival 2021.

Het Concertgebouw annuleert het Mahler Festival 2021 in verband met de restricties voor concertzalen en reizende orkesten als gevolg van de pandemie. Van 18 tot en met 23 mei 2021 zouden zes internationale toporkesten symfonieën van de componist Gustav Mahler uitvoeren in Amsterdam. Het Concertgebouw organiseerde het Mahler Festival 2021 als alternatief voor het eerder geannuleerde Mahler Festival in 2020.

Internationale tournees onmogelijk

De concerten van het London Symphony Orchestra onder leiding van Sir Simon Rattle, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks onder leiding van Jakub Hrůša, het Budapest Festival Orkest onder leiding van Iván Fischer, de Münchner Philharmoniker onder leiding van Valery Gergiev en het Hong Kong Philharmonic Orchestra onder leiding van Jaap van Zweden waren onderdeel van internationale tournees. De reisbeperkingen voor de orkesten in verband met de pandemie maken het onmogelijk om het festival te laten plaatsvinden.Het Concertgebouworkest zal later bekend maken of de geplande uitvoeringen van Mahlers Vijfde symfonie in de week van 17 mei doorgang vinden.

Simon Reinink: ‘We kijken naar de toekomst.’

Algemeen directeur Simon Reinink is teleurgesteld maar ook realistisch: ‘Het was fantastisch geweest als we ons al binnen een jaar na het oorspronkelijk geplande festival hadden kunnen herpakken, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Nu kijken we naar de toekomst en werken we aan een nieuw concertseizoen.’ Het Concertgebouw hoopt later dit voorjaar de plannen voor de zomer en het nieuwe concertseizoen te kunnen aankondigen. Tot die tijd biedt Het Concertgebouw een uitgebreid aanbod aan concerten via radio, TV en social media.