Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw heropent Grote Zaal op 1 juli voor publiek met concert Lucas en Arthur Jussen

De Grote Zaal van Het Concertgebouw opent na 111 dagen haar deuren weer voor publiek. Op 1 juli geven de broers Lucas en Arthur Jussen twee concerten, om 19.00 uur en 21.00 uur. Bij elk concert zullen maximaal 100 bezoekers aanwezig zijn. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Directeur Simon Reinink: “Het begin van herstel”

Na een sluiting van 111 dagen opent Het Concertgebouw de deuren van de Grote Zaal weer voor publiek. Algemeen directeur Simon Reinink: “Het eerste openbare concert in de Grote Zaal na maanden van sluiting is een bijzonder moment. Meer dan 300 concerten zijn geannuleerd, ontzettend pijnlijk voor alle betrokkenen. Dit concert voelt als een belangrijke stap in onze weg naar herstel als culturele sector. Als Concertgebouw zijn we ontzettend blij dat onze trouwe partner de BankGiro Loterij dit mogelijk maakt.”

“Grote eer om bij de heropening van de zaal te mogen optreden!”

Lucas en Arthur hebben over de hele wereld opgetreden en vele malen in Het Concertgebouw, maar dit concert is voor hen ook extra bijzonder: “Het is voor ons een grote eer om bij deze heropening van de zaal te mogen optreden. We kijken er erg naar uit om nog een concert te geven met een publiek, vooral in Het Concertgebouw”. Tijdens deze Bankgiro Loterij ZomerSessie, die in samenwerking met het Tanglewood Music Festival wordt georganiseerd, spelen de broers een selectie van de meest geliefde werken voor piano vierhandig. Waaronder Schuberts Fantasie in f en Ravels betoverende sprookjesvertelling Ma mère l’oye.

Coronaprotocol

Op basis van het protocol voor concertzalen en theaters heeft Het Concertgebouw een uitgebreide set maatregelen geïmplementeerd. Vanzelfsprekend is er 1,5 meter (drie stoelen) ruimte tussen de bezoekers en is er eenrichtingsverkeer ingevoerd zodat bezoekers elkaar niet kruisen. De garderobe is gesloten maar de foyers zijn wel geopend voor een drankje vooraf. Opvallend is ook dat het publiek vanuit het sector-brede protocol wordt gevraagd niet te gaan staan tijdens het applaus, maar te blijven zitten zodat het verlaten van de zaal georganiseerd en goed op afstand gebeurt. Ook wordt Het Concertgebouw voorafgaand aan elk concert uitgebreid gereinigd.

BankGiro Loterij ZomerSessies

Na het succesvolle debuut van de BankGiro Loterij ZomerConcerten in 2019 werd er door beide organisaties reikhalzend uitgekeken naar de editie van 2020. De coronacrisis maakte de uitvoering van het oorspronkelijke programma onmogelijk. Als alternatief presenteert Het Concertgebouw samen met de BankGiro Loterij de BankGiro Loterij ZomerSessies. Net als bij de ZomerConcerten krijgen deelnemers van de BankGiro Loterij 50% korting en hebben zij voorrang bij de kaartverkoop.

Kaartverkoop start maandag 15 juni 10.00 uur op www.concertgebouw.nl
Deelnemers van de BankGiro Loterij bestellen met voorrang vanaf vrijdag 12 juni 12.00 uur

BankGiro Loterij ZomerSessies: Lucas & Arthur Jussen
1 juli 2020 - 19:00 en 21:00

Mozart - Sonate in D, KV 381
Schubert - Fantasie in f, D 940
Ravel - Ma mère l'oye, cinq pièces enfantines
Kulenty - ‘Van’ (four hands)

Tickets: € 45

Coronamaatregelen Het Concertgebouw: https://www.concertgebouw.nl/ontdek/coronamaatregelen-informatie-over-uw-concertbezoek-in-juni-juli-en-augustus