Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw ontvangt € 3,7 miljoen van BankGiro Loterij

Logo

Het Concertgebouw ontvangt € 3,7 miljoen van BankGiro Loterij

Het Concertgebouw Fonds toont zich zeer verheugd met de significante bijdrage van € 3,7 miljoen van de BankGiro Loterij. Naast de vaste bijdrage van € 500.000 mocht het Fonds een record van € 3,2 miljoen uit geoormerkt werven in ontvangst nemen. Het gecombineerde bedrag van € 3,7 miljoen is groter dan ooit en zeer welkom voor Het Concertgebouw in deze moeilijke periode van gedwongen sluiting van de concertzaal. Jolien Schuerveld, directeur van Het Concertgebouw Fonds: 'Dat we juist nu zo'n fantastische bijdrage van de BankGiro Loterij ontvangen is fantastisch. Het is een resultaat van onze samenwerking, nu al enkele jaren, met geoormerkt werven. We zijn er heel erg dankbaar voor.'

De relatie tussen de BankGiro Loterij en Het Concertgebouw dateert al van het jaar 2000. Dit jaar schenkt de BankGiro Loterij ruim 83 miljoen euro aan kunst, cultuur en monumentenzorg. De bijdrage die bestemd is voor Het Concertgebouw wordt dit jaar onder meer gebruikt om ervoor te zorgen dat Het Concertgebouw de coronacrisis financieel door kan komen. Eerdere bijdragen werden onder meer besteed aan de verduurzaming van het pand en aan infrastructurele aanpassingen waarmee concerten kunnen worden gestreamd. Tijdens de gedwongen sluiting door corona werd de waarde van deze faciliteiten extra bewezen: meer dan 150 concertstreams werden afgelopen jaar opgenomen en uitgezonden.

Amsterdam Sinfonietta treedt op voor een uitverkochte zaal tijdens de BankGiro Loterij ZomerSessies 2020

Sinds 2019 is de BankGiro Loterij de nieuwe partner van Het Concertgebouw voor de zomerprogrammering. De eerste editie van de BankGiro Loterij ZomerConcerten was een groot succes. Een breed publiek heeft in de zomer van 2019 de rijkdom van muziek ervaren, van klassiek tot pop en jazz; laagdrempelig en in een informele sfeer.

Ook in 2020 stond er een buitengewoon gevarieerde muziekzomer in de planning. Helaas moesten vanwege de COVID-19-pandemie de ZomerConcerten geannuleerd worden. Als alternatief organiseerden Het Concertgebouw de BankGiro Loterij ZomerSessies, 24 één-uursconcerten en elf gratis concertstreams. Later dit voorjaar zal het programma voor de BankGiro Loterij ZomerConcerten van 2021 worden aangekondigd.