Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw opent deuren opnieuw voor studenten

Jongerenvereniging Entrée organiseert Study Sessions: studeren voor tentamenweek met live muziek

Na het grote succes van vorig jaar organiseert Entrée, de jongerenclub van Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, voor de tweede keer Study Sessions in de Grote Zaal. Studenten kunnen tijdens de drukke tentamenperiode op donderdag 21 oktober voor € 2,50 een dagdeel studeren in de Amsterdamse concertzaal. Cellist Chieko Donker Duyvis en pianist Joshua Lutz zullen de muziek verzorgen met repertoire dat is afgestemd op optimale studieprestaties: barok, klassiek en neo-klassiek.

Op 12 oktober 2020 vonden de eerste Study Sessions plaats. De organisatie raakte met deze actie voor studenten een gevoelige snaar. De collegezalen waren gesloten en studenten konden in deze periode vanwege de corona-maatregelen eigenlijk nergens terecht. De 900 studieplekken in de Grote Zaal waren dan ook in no time vergeven.

Dat de collegezalen weer gedeeltelijk open zijn is geen reden om het initiatief niet te hernemen aldus voorzitter René Lieshout: ‘Corona of niet, tijdens de tentamenperiode is er nog altijd een serieus gebrek aan studieruimte. En zo hebben we de ideale gelegenheid om deze doelgroep Het Concertgebouw in te lokken met wat mooie muziek. Stiekem hopen we dat ze allemaal lid worden van Entrée en nog vaker (met een flinke korting) naar Het Concertgebouw komen.’

Study Sessions

Kaarten á € 2,50 via www.concertgebouw.nl

Het Concertgebouw

21 oktober 9.30-12.30 & 14.00-17.00 uur

Entrée, Jonge vrienden Het Concertgebouw & Koninklijk Concertgebouworkest

www.jouwentree.nl