Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw presenteert complete programma BankGiro Loterij ZomerSessies met o.a. Alain Clark, Dominic Seldis en het Radio Filharmonisch Orkest

De BankGiro Loterij ZomerSessies vervangen dit jaar de BankGiro Loterij ZomerConcerten

Het Concertgebouw presenteert wegens grote belangstelling extra BankGiro Loterij ZomerSessies: zestien concerten van één uur voor 100 bezoekers. De sessies variëren van pop tot jazz en klassiek; van violiste Noa Wildschut tot singer-songwriter Alain Clark en van strijkerscollectief Fuse tot zanger Sjors van der Panne. Dominic Seldis sluit de zomer af met zijn voorstelling ‘Music, Maestro! LITE’. De concerten zijn tot stand gekomen dankzij de BankGiro Loterij en zijn ook gratis online te bekijken.

Eerste openbare concert symfonieorkest in Het Concertgebouw

Het concert van het Radio Filharmonisch Orkest op 5 juli zal het eerste openbare concert van een symfonieorkest zijn sinds de sluiting in maart. Het uitgebouwde podium in de Grote Zaal biedt plaats aan een compleet symfonieorkest met 1,5 meter tussen de musici. Het Radio Filharmonisch brengt Dvořáks ‘American Suite’ en een compositie van de Amerikaanse componist William Grant Still ten gehore.

Alain Clark: “Enorm veel zin in dit optreden!”

Singer-songwriter Alain Clark kijkt enorm uit naar zijn optreden: “Optreden in Het Concertgebouw is altijd speciaal, maar extra bijzonder nu in deze eerste week in een unieke setting. Daar heb ik enorm zin in!".

Eerste ZomerSessie binnen half uur uitverkocht

De eerste BankGiro Loterij ZomerSessie waarmee Het Concertgebouw heropent voor publiek op 1 juli was binnen een half uur uitverkocht. Algemeen directeur Simon Reinink: “De reacties van het publiek zijn hartverwarmend. We merkten na de aankondiging van het eerste concert vorige week hoe graag mensen weer naar Het Concertgebouw willen komen. Met dit heerlijke zomerprogramma van zestien concerten krijgen we weer ons heerlijke zomerconcerten-gevoel terug. Natuurlijk met heel veel dank aan de BankGiro Loterij die dit mede mogelijk heeft gemaakt.”.

Tafeltjes in de zaal: de ‘1888 opstelling’

Het Concertgebouw keert in deze bijzondere tijd met maximaal 100 bezoekers per concert terug naar de zaalopstelling van het openingsjaar 1888: geen rijen stoelen in de zaal, maar kleine tafeltjes met stoelen ernaast. Bij uitzondering mag er ook een drankje mee de zaal in tijdens de concerten.

Streams van alle concerten

Het Concertgebouw en de BankGiro Loterij streven ernaar een zo breed mogelijk publiek te bereiken. De corona-maatregelen beperken het maximaal aantal bezoekers echter tot 100 bezoekers per concert. Dankzij de steun van de BankGiro Loterij worden alle ZomerSessies daarom ook online uitgezonden. Elke vrijdag wordt er om 20.30 uur een stream van één van de concerten uitgezonden.

Programma BankGiro Loterij ZomerSessies 2020

Openbare kaartverkoop start maandag 22 juni 10.00 uur via www.concertgebouw.nl/zomersessies

Kaartprijs: € 45 (50% korting voor deelnemers BankGiro Loterij)

1 juli 19u 21u Arthur & Lucas Jussen
3 juli 19u 21u Alain Clark & Cor Bakker
5 juli 19u 21u Radio Filharmonisch Orkest & Karina Canellakis
17 juli 17u 19u Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal: Tiempo Loco
18 juli 19u 21u Fuse
24 juli 17u 19u Noa Wildschut & Elisabeth Brauss
7 aug 19u 21u Sjors van der Panne: Altijd zo gegaan
21 aug 19u 21u Shirma Rouse & Jan van Duikeren
28 aug 19u 21u Dominic Seldis & ensemble: Music, Maestro! LITE

Download hier de persfoto's van de artiesten van de BankGiro Loterij ZomerSessies.