Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw: van 100 naar 350 bezoekers bij BankGiro Loterij ZomerSessies

Dankzij de woensdagavond bekendgemaakte versoepeling van de coronamaatregelen kan Het Concertgebouw deze zomer maximaal 350 bezoekers per concert ontvangen. Dit betekent dat de eerder uitverkochte BankGiro Loterij ZomerSessies maandag opnieuw in de verkoop gaan.

“De rode loper gaat uit!”

De concertreeks van negen avonden met elk twee uitvoeringen van één uur was afgelopen maandag binnen enkele uren uitverkocht. Directeur Simon Reinink: “We merken dat onze bezoekers echt enorm veel zin hebben om weer concerten te bezoeken. Na de aankondiging van het nieuws zijn we direct aan de slag gegaan om onze plannen aan te passen zodat we over 5 dagen op 1 juli al die muziekliefhebbers weer kunnen verwelkomen. We rollen de rode loper uit!”

Inrichting Grote Zaal “businessclass”

De eerder aangekondigde ‘1888-opstelling’ voor 100 bezoekers aan kleine tafeltjes is met deze aankondiging van de baan. Om zoveel mogelijk bezoekers te verwelkomen binnen de richtlijnen is er een opstelling bedacht waarbij de helft van de rijen stoelen zal worden verwijderd, veel beenruimte dus. Ook moeten bezoekers telkens tussen elk huishouden drie stoelen vrijhouden. Rondom de zaal is er éénrichtingsverkeer en elke bezoeker wordt gevraagd van een specifieke ingang gebruik te maken.

De line-up: Dominic Seldis, Noa Wildschut, Alain Clark en vele anderen

Het Concertgebouw heropent op 1 juli met twee concerten van Lucas & Arthur Jussen. Dezelfde week volgen Alain Clark en Cor Bakker en als eerste symfonisch concert het Radio Filharmonisch Orkest met Karina Canellakis. Ook treden viooltalent Noa Wildschut, bandoneonist Carel Kraayenhof, strijkerscollectief Fuse en zanger Sjors van der Panne op. Zangeres Shirma Rouse brengt een swingend programma geïnspireerd op Aretha Franklin en Ella Fitzgerald. Bassist, dirigent en presentator Dominic Seldis sluit de zomer af met een speciale editie van zijn show ‘Music, Maestro!’.

Programma BankGiro Loterij ZomerSessies 2020

Openbare kaartverkoop tweede ronde start maandag 29 juni 10.00 uur via www.concertgebouw.nl/zomersessies

1 juli 19u 21u Arthur & Lucas Jussen
3 juli 19u 21u Alain Clark & Cor Bakker
5 juli 19u 21u Radio Filharmonisch Orkest & Karina Canellakis
17 juli 17u 19u Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal: Tiempo Loco
18 juli 19u 21u Fuse
24 juli 17u 19u Noa Wildschut & Elisabeth Brauss
7 aug 19u 21u Sjors van der Panne: Altijd zo gegaan
21 aug 19u 21u Shirma Rouse & Jan van Duikeren
28 aug 19u 21u Dominic Seldis & ensemble: Music, Maestro! LITE