Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw weer volledig open: 3000 kinderen bij feestelijke eerste concerten

Volle concertagenda in eerste weekend: Simone Lamsma, Karina Canellakis en Lucas & Arthur Jussen

Het Concertgebouw opent deze week voor het eerst sinds 12 november op volledige capaciteit (1978 zitplaatsen in de Grote Zaal). De primeur is op 17 en 18 februari voor bijna 3000 kinderen uit groep 5 en 6 bij de uitvoeringen van 'Symfonie voor Wiebelkonten'. Bij dit educatieve concert van Het Concertgebouw en het Nederlands Philharmonisch Orkest doen de leerlingen actief mee en zorgen ze samen met het orkest voor een feestelijk 'heropening' van de volle concertzaal. In het weekend volgen onder anderen violiste Simone Lamsma en Lucas en Arthur Jussen op piano. De concertagenda is de komende twee weken gevuld met 30 concerten van Nederlandse en internationale artiesten. Omdat de zaalcapaciteit is verhoogd zijn er op de website van Het Concertgebouw per direct ook weer kaarten te koop voor concerten die eerder waren uitverkocht.

Dat Het Concertgebouw als eerste juist kinderen verwelkomt is geen toeval. Muziekeducatie is al jaren een speerpunt van de organisatie en in normale jaren ontvangt Het Concertgebouw maar liefst per jaar 40.000 kinderen bij de educatie- en familieconcerten voor kinderen vanaf 0 jaar. Zodra de maatregelen het toelieten zijn de educatieve activiteiten weer opgestart.

Algemeen directeur Simon Reinink: 'Zodra de regels het toelieten hebben we geen moment getwijfeld om al onze educatieprojecten weer op te starten. Muziekeducatie is voor ons de basis van alles. Bovendien zijn deze concerten echt een feestje en daarmee een perfecte 'heropening' van Het Concertgebouw!'

De reguliere programmering start vrijdagavond op volle capaciteit: de Nederlandse violiste Simone Lamsma soleert 18 februari bij Phion met dirigent Lawrence Renes in Sjostakovitsj' Eerste vioolconcert. In het geliefde Zondagochtend Concert verwelkomt dirigente Karina Canellakis bij het Radio Filharmonisch Orkest de Canadese sopraan Julie Boulianne. Zij zingt Berlioz’ Les nuits d'été. Op zondagavond 20 februari sluiten de geliefde ‘pianobroers’ Lucas en Arthur Jussen het weekend af in de serie Grote Pianisten. Ze spelen onder andere werken van Schubert en Stravinsky’s Sacre du printemps in de versie voor twee piano’s.

Kaartverkoop voor alle concerten op volledige capaciteit is direct gestart op www.concertgebouw.nl

Neem voor de mogelijkheden voor foto- of videoreportage bij 'Symfonie voor Wiebelkonten' op donderdag 17 februari 9.30 uur contact op met Jacob van der Vlugt, manager Pers & PR.