Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Het Concertgebouw: zes concerten toegevoegd aan BankGiro Loterij ZomerSessies

European Union Youth Orchestra, Amsterdam Sinfonietta en Dominic Seldis verrijken zomerprogrammering

De alternatieve zomerprogrammering van Het Koninklijk Concertgebouw, de BankGiro Loterij ZomerSessies, is wegens succes uitgebreid met zes concerten. Dertig musici van het European Union Youth Orchestra geven op 16 augustus twee concerten en op 25 augustus speelt het Amsterdam Sinfonietta op twee tijdstippen de Vier jaargetijden. De ZomerSessies sluiten op 30 augustus af met een reprise van Dominic Seldis' concert Music, Maestro! LITE, eveneens op twee momenten bij te wonen.

Met de uitbreiding bestaat de zomerprogrammering uit 24 concerten. In lijn met de reguliere zomerconcerten is de programmering divers, met pop, jazz en klassieke muziek. En met de toevoeging van het European Union Youth Orchestra wordt ook de traditie van jeugdorkesten tijdens de zomer geladen.

Concerten in 'business class style’
Om zoveel mogelijk bezoekers te verwelkomen binnen de richtlijnen is er een opstelling bedacht waarbij de helft van de rijen stoelen is verwijderd, veel beenruimte dus. Tussen elk huishouden worden drie stoelen vrij gehouden en het gratis drankje mag mee de zaal in. Rondom de zaal is er éénrichtingsverkeer en elke bezoeker wordt gevraagd van een specifieke ingang gebruik te maken.

Programma BankGiro Loterij ZomerSessies 2020
Kaarten zijn vanaf a.s. vrijdag 10.00 uur te koop via www.concertgebouw.nl/zomersessies. Deelnemers aan de BankGiro Loterij ontvangen met hun VIP-KAART 50 procent korting op de ZomerSessies. Alle concerten worden gestreamd. Zie de website van de ZomerSessies voor een overzicht van alle streamingsdata. Tot en met eind augustus staan de volgende concerten nog op het programma:

17 juli 17u 19u Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal: Tiempo Loco
18 juli 19u 21u Fuse
24 juli 17u 19u Noa Wildschut & Elisabeth Brauss
7 aug 19u 21u Sjors van der Panne: Altijd zo gegaan
16 aug 17u 19u European Union Youth Orchestra
21 aug 19u 21u Shirma Rouse & Jan van Duikeren
25 aug 19u 21u Amsterdam Sinfonietta met De Vierjaargetijden
28 aug 19u 21u Dominic Seldis & ensemble: Music, Maestro! LITE
30 aug 17u 19u Dominic Seldis & ensemble: Music, Maestro! LITE