Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Iris Hond eert fenomeen Ludovico Einaudi een week lang in Het Concertgebouw

Pianiste Iris Hond staat van 14 tot en met 20 juni 2020 in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Met deze unieke concertreeks van zeven opeenvolgende concerten eert zij één van de meest populaire componisten van onze tijd: Ludovico Einaudi.

Wederzijdse bewondering

Iris Hond: “Een week lang elke avond in het Concertgebouw staan met muziek die mij, en zoveel andere mensen, diep raakt is een groot cadeau waar ik me enorm op verheug!” De waardering voor elkaars werk is wederzijds, ook Einaudi laat zich positief uit over haar muzikale talent:

'One of the most beautiful performances of my music.'

Ludovico Einaudi over Iris Hond

Fenomeen Ludovico Einaudi

Pianist en componist Ludovico Einaudi is een fenomeen. Wereldwijd genieten miljoenen mensen van zijn intense pianomelodieën. Modern klassieke, minimalistische en licht elektronische muziek versmelten bij Ludovico Einaudi tot een unieke stijl, die vol is van emotionele intensiteit. Met de soundtrack van de filmhit Intouchables brak Einaudi in 2011 door bij het grote publiek. Sindsdien is zijn muziek niet meer weg te denken uit de klassieke muziek-hitlijsten, speelt hij steevast voor uitverkochte zalen en breekt hij streamingrecords, zoals met het album Day One dat in één dag meer dan twee miljoen keer werd gestreamd.

Iris Hond speelt Ludovico Einaudi

Zondag 14 t/m zaterdag 20 juni 2020

Het Concertgebouw, Kleine Zaal, aanvang 20:15 uur

Kaarten (vanaf €22,50) verkrijgbaar via concertgebouw.nl/iris-hond en aan de kassa van Het Concertgebouw